Britanski autor, bugarski redatelj i hrvatski glumci otvorili 16. Virovitičko kazališno ljeto

Praizvedbom predstave „DNK“ u Kazalištu Virovitica jučer (petak) otvoreno je 16. virovitičko kazališno ljeto. Kazališni komad, čiji je autor britanski dramski pisac i scenarist te vlasnik kazališne nagrade Tony Dennis Kelly, na noge, to jest na daske virovitičkog kazališta postavio je bugarski redatelj Petar Kaukov. Pred punim gledalištem devet studenata druge godine Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku izveli su, uz „asistenciju“ glumaca Kazališta Virovitica Sare Lustig i Gorana Vučka, oštru i pomalo šokantnu priču o osjećaju krivnje i „paklenog super plana“ koji pokušava grupu tinejdžera izvući iz mogućeg kriminalnog nedjela.

Osim što je redatelj, Petar Kaukov je također i profesor režije na Nacionalnoj akademiji za kazališnu i filmsku režiju u Sofiji. Ranije ove godine je sa svojim studentima odradio predstavu „DNK“ kao njihov ispit za glumu za koju je Miran Hajoš, ravnatelj Kazališta Virovitica, odlučio da postane dio repertoara kazališta.

IMG 0824 Custom– Meni je to velika čast jer ova premijera će biti početak nove faze suradnje između osječke Akademije i virovitičkog Kazališta jer je vaše kazalište nastavna scena Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku – istaknuo je redatelj te dodao kako je uživao raditi s mladim glumcima jer posjeduju veliku energiju i entuzijazam.

Jedna od tih mladih glumaca je i Virovitičanka Ana Cmrečnjak, studentica 2. godine glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, kojoj je uloga u predstavi „DNK“ bila i ispitna.

– Prije Akademije sam 12 godina bila u Dramskoj studiju Kazališta Virovitica, ovo je moje domaće kazalište i moj drugi doma, trema naravno da postoji – s osmijehom na licu je rekla mlada glumica te otkrila kako je velika razlika glumiti u učionici na Akademiji i na pravoj pozornici kazališta ali i kako je bilo bitno publici predstaviti ovu predstavu upravo zbog njene tematike.

IMG 0840 CustomOsim predstave „DNK“, koju će virovitička publika moći pogledati i u subotu 8. lipnja, 16. kazališno ljeto nudi svojim posjetiteljima šarolik program u kojemu će svatko uspjeti pronaći nešto za sebe.

– Nadam se da će ova predstava, čiji tekst je vrlo intrigantan, zadovoljiti našu publiku – rekao je ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš te pozvao svoje sugrađane da posjete virovitičko kazališno ljeto te uživaju u njegovu raznolikom repertoaru. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”532665″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content