Članovi slatinske HVIDR-e aktivno se uključili u premještanje knjižne građe iz Gradske knjižnice

Jučer (srijeda) je započeo proces preseljenja knjižne građe Gradske knjižnice i čitaonice Slatina poradi skorašnjih radova u sklopu projekta ”Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina”.

Premještanje bogatog knjižnog fonda, od preko 54 000 svezaka knjiga, iz prostora Gradske knjižnice i čitaonice Slatina u slatinski Vatrogasni dom teče po planiranom rasporedu. U radove preseljenja, uz djelatnike Javne vatrogasne postrojbe Slatina te djelatnike na javnim radovima Grada Slatine, aktivno su se uključili i članovi Udruge HVIDR-a Slatina.

Očekivani period preseljenja svih knjiga u Vatrogasni dom je oko 15. srpnja, poslije kojeg će slatinski ljubitelji čitanja ponovo moči podizati omiljene im knjige na privremenoj lokaciji. Radovi na projektu ”Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina” trebali bi trajati godinu dana, ali se ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Ana Knažević nada da će biti gotovi ranije.

– Jučer smo započeli proces preseljenja knjižne građe iz Gradske knjižnice u Vatrogasni dom i očekujemo da će sve knjige biti preseljene do 15. srpnja te bi od tada trebali raditi na toj lokaciji. Poslije energetske obnove očekujemo spektakularan povratak u naše prostrije, a radovi bi trebali, kako mislim, biti gotovi kroz godinu dana, ali se nadam da će to biti i ranije, pošto prvi radovi kroz projekt kreću upravo u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina – rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Ana Knežević, te zahvalila vrijednim članovima Udruge HVIDR-a Slatina, Dragi Sabljaku, Marku Markoviću, Stjepanu Trevizanu i Aleksandru Kišu, koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i dragovoljno se priključili akciji preseljenja knjiga. (www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”536967″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content