Dodijeljena javna priznanja zaslužnima za promicanje i razvoj Općine Pitomača, Zlatna plaketa uručena županu Androviću

U obnovljenoj rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici danas (četvrtak) je povodom obilježavanja Dana općine i blagdana sv. Vida, održana svečana sjednica Općinskog vijeća. U sklopu sjednice dodijeljene su plakete i priznanja za osobiti doprinos i iznimna postignuća.

Priznanje najvišeg ranga, Zlatna plaketa „Grb Općine Pitomača“ dodijeljena je županu Virovitičko-podravske županije Igoru Androviću za najviše zasluge u promicanju gospodarstva, prosvjete, kulture te promidžbu Općine Pitomača. Srebrna plaketa „Grb Općine Pitomača“ dodijeljena je Osnovnoj školi Petra Preradovića iz Pitomače za trajni doprinos razvoju obrazovanja te promidžbu Općine Pitomača.

IMG 3740

Povelju s likom Petra Preradovića, dobili su DVD-i Mala Črešnjevica i Starogradački Marof za osobiti doprinos i iznimna postignuća u oblasti vatrogastva kroz 50 godina organiziranog postojanja i rada vatrogasnog društva, Grad Csurgo za iznimnu suradnju na provedbi projekta “Preradović i Csokonai – proslava pjesnika romantizma u prekograničnom području” financiran iz Europskog fonda prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska INTERREG.

Jednako tako povelje su dobili i Renato Greguraš iz Pitomače za iskazanu hrabrost u spašavanju tuđih života, Sven Jambrišak iz Pitomače za izniman doprinos i zavidne rezultate u oblasti sporta, Svetlana Bastalić iz Dinjevca za višegodišnji predani rad na očuvanju kulture i promidžbi općine Pitomača, „Dečki z Dravske“ za izniman trud i izuzetan doprinos na promicanju kulturnih događanja općine Pitomača te Mladen Jug (posmrtno) za izniman trud i izuzetan doprinos na promicanju kulturnih događanja općine Pitomača.

IMG 3743

U ime svih laureata zahvalio se ravnatelj Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača Igor Maresić.

– Velika je čast zahvaliti se u ime svih ovogodišnjih laureata, pogotovo u ovom novom obnovljenom muzeju rodne kuće Petra Preradovića. Sve ono što je kao zajednička energija svih nas zajedno, od saborskih zastupnika, Županije, Općine, naših dragih prijatelja su pokazatelji dobrog rada i svih naših ciljeva koje ostvarujemo. Siguran sam da će i nadalje ti ciljevi biti još i znatniji jer energija našeg zajedništva je vidljiva na svakom koraku. Sve ono što radimo za mlade, obnavljamo škole i ulažemo u školstvo, siguran sam da će generacije koje dolaze reći jednom „Ono što sada koristimo, naši prethodnici su se jako trudili za to“. Trudit ćemo se i dalje za dobrobit naše društvene zajednice – rekao je Maresić. (www.icv.hr; ml; foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”534208″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content