FOTO Miroslav Jezerčić, Alen Krce te Damir i Saša Turniški pobjednici ovogodišnje ivanjske alke u Špišić Bukovici

Već 33. godinu u Špišić Bukovici se održava Moto alka, koja je mještanima više od tradicije. Pokrenuo ju je Moto klub “Alka” iz Špišić Bukovice po uzoru na Sinjsku alku, ali i bjelovarsku moto alku. Nakon više od tri desetljeća ljubitelji limenih konja “jašu” svoje jureće ljubimce i uz mirnu ruku i dobru brzinu natječu se svake godine povodom Dana općine Špišić Bukovica. Tako je bilo i ove godine kada se 50-ak natjecatelja okušalo u spretnosti i gađanju alke u dvije kategorije, jednosjedu i dvosjedu, ali i 3. moto alki za osobe s invaliditetom.

– Ove godine nalazimo se na novoj lokaciji, to su novi prostori koje smo dobili od Općine Špišić Bukovica koji će nadamo se ostati u našem trajnom vlasništvu. Uložili smo dosta, ovo nam je dobar prostor, maknuli smo se iz centra mjesta i mislim da je ovo bolja lokacija od dosadašnje – kaže predsjednik MK “Alka” Zvonko Lulić te dodaje da je odaziv i ovoga puta dobar, unatoč tome što je radni dan, a sve zahvaljujući aktivnošću njihovih članova koji često odlaze na moto susrete u brojna druga mjesta.

IMG 0016

Najmirniju ruku od 10 natjecatelja u alki za osobe s invaliditetom imao je Miroslav Jezerčić iz Požara te je osvojio prvo mjesto, uspješan je bio i Zdravko Pernar iz Korije koji je osvojio drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Veri Sabo iz Siska.

– Ovo je treći put da sam na moto alki, još sam pod dojmom jer sam osvojio prvo mjesto, no čestitam svima koji su se natjecali – rekao je M. Jezerčić koji se za natjecanje pripremao netom prije alke, a uz dobro držanje koplja kaže da je dosta važna i sreća.

IMG 0173

Nakon toga brojna publika uživala je Stunt Showu Dejana Špoljara, a prije same alke župnik fra Silvijo Šćepanović blagoslovio je motore i motoriste, kao i sve prisutne. Potom su blagoslovljeni motori krenuli u gađanje alke. U klasi jednosjed najviše bodova osvojili su Alen Krce, Ivan Mihelčić i Goran Manestar.

IMG 0107

– Nije mi ovo prva pobjeda u Špišić Bukovici, a ona je uvijek slatka, kao što je i članovima Moto kluba “Alka” uvijek slatko pobijediti u Bjelovaru. Drago mi je uz niz godina sudjelovanja na moto alki u Špišić Bukovici ponovno pobijediti, a uz sve to i družiti se, što je najvažnije – kaže A. Krce te skromno kaže kako je za njegovu pobjedu presudila sreća.

IMG 0112

Najskladniji i najspretniji par u klasi dvosjed bili su otac i sin, Damir i Saša Turniški koji su osvojili prvo mjesto. Sljedeći par po osvojenim bodovima bio je Goran Basta i Mario Šulc, a na trećem mjestu zasjeli su Alen Krce i Damir Turniški.

– Osjećamo se vrlo dobro i vrlo ugodno, ovdje smo već kao domaći jer Moto klub “Alka” već dugo priređuje alku, a i mi im to uvijek uveličamo i volimo se družiti, a naravno i pobijediti – kaže tata Damir Turniški te ističe da je važna i mirna ruka i dobra vožnja, ali morate imati i malo sreće.

IMG 0174

Nakon alke brojni motoristi odvezli su tradicionalan defile kroz Špišić Bukovicu te se uputili na još jedan Stunt Show, a potom je došlo vrijeme i za proslavu. Za odličnu glazbu i uživanje bajkera i svih gostiju ove godine pobrinula se Grupa Jeans i Zabranjena zona, kao i neizostavna Go-go plesačica. Organizator cjelodnevnog druženja i programa bio je Moto klub “Alka” iz Špišić Bukovice, a druženju i zabavi pridružio se i načelnik Hrvoje Miler. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”536599″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content