FOTO Na četrnaestim susretima virovitičkih planinara okupio se rekordan broj sudionika

U nedjelju, 2. lipnja održani su tradicionalni 14. susreti virovitičkih planinara. Unatoč najavama kišnog vremena, kod planinarske kućice na Brusovima okupilo se 170 planinara i planinarki. Bio je to rekordan broj sudionika, najveći do sada.

Uz domaćine, na susretima su sudjelovali i gosti iz Zagreba, Bjelovara, Lipika, Pakraca, Vrbovca, Daruvara, Kutjeva, Vinkovaca, Našica, Belišća, Slatine, Požege. Na susretima je dežurao i tim HGSS Stanica Orahovica, srećom bez intervencija.

Nakon okrijepe hranom i pićem koje su pripremili članovi HPD-a “Papuk”, pozdravnih govora domaćina i predsjednika Slavonskih planinara, krenulo se na planinarske staze. Prva grupa krenula je putem Virovitičkih vidika. Staza je trajala četiri sata. Kraća staza bila je dionica staze Vilinsko oko, od kućice do prvog ribnjaka u trajanju od 2,30 sata. Hodanje stazama bila je prilika za upoznavanje ljepota virovitičkog kraja i uživanje u zdravom kretanju.

14vtc 61 Custom
foto: HPD Papuk Virovitica

Također je to bila i prilika za međusobno upoznavanje planinara iz različitih planinarskih društava ali i novih članova HPD-a “Papuk” koji je zadnju godinu dana znatno povećao svoje članstvo i to pretežno planinarima i planinarkama mlađe dobi.

Druženje, razmjena iskustva i sklapanje novih poznanstva nastavilo se i po povratku na Brusove uz tradicionalni grah, piće, glazbu i ples. Gosti su na odlasku pozdravili domaćine s obećanjem da se vide i iduće godine, a možda i ranije.

(www.icv.hr, HPD Papuk Virovitica)

[g-gallery gid=”531531″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content