FOTO Pogledajte kako napreduju radovi na uređenju perivoja Dvorca Janković u Suhopolju

I dok su radovi na Dvorcu Janković u Suhopolju u ovoj fazi završeni (slijedi još postavljanje 5D kina), u samom parku „vrije“ na uređenju perivoja budućeg Centra za posjetitelje. Radove vrijedne 4,9 milijuna kuna provodi tvrtka Vrtni design iz Zagreba, a kada se oni završe, uz prekrasni Dvorac Janković, bit će to prekrasna skladna cjelina, idealno mjesto za buduće posjetitelje. Radove je u ponedjeljak obišao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz pročelnika za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Bojana Mijoka.

Uređenje perivoja Dvorca Janković dio je projekta Tourism 4 All, koji je prijavljen u sklopu Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. INTERREG V-A. Ovaj projekt za cilj ima osigurati očuvanje, revitalizaciju, dobro upravljanje i promicanje prirodnih i kulturnih znamenitosti u prekograničnoj regiji, odnosno na području Virovitičko-podravske i Somogy županije. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partneri su Mađarske šume Šumarija Kapošvar te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Projekt je napisala VIDRA.

IMG 9434
Foto: K. Toplak

– Revitalizacija parka u Suhopolju uz projekt „Centar za posjetitelje – Dvorac Janković“ je jedan integrirani program provedbom kojeg će suhopoljski dvorac Janković ponovno zasjati punim sjajem u jedan od najljepših slavonskih dvoraca. Suhopolje će u budućnosti uz prekrasan Dvorac Janković i uređenje Parka postati važna turistička destinacija ovog dijela Hrvatske čime će se u ovom sektoru otvoriti i nova radna mjesta – naglasio je Igor Andrović, virovitičko-podravski župan.

Park u Suhopolju tako će dobiti nove staze, šetnica, klupe, posadit će se nova drveća, nove sadnice te tako će Dvorac Janković i Park Suhopolje dobiti približnu sliku kao što je ona bila u vrijeme grofa Jankovića. (vpz.hr)[g-gallery gid=”533559″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content