GDCK VIROVITICA Humanitarnim paketima, školskim priborom i edukacijama pomažu najpotrebitijima

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica od kraja lipnja 2018. godine provodi projekt „Humanitarni paketi GDCK Virovitica“ u sklopu programa ,,Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza ll“, a koji je u stopostotnom iznosu financiran iz Fonda Europske unije za pomoć najpotrebitijima. Vrijednost projekta je 5.079.968,00 kn, trajanje projekta je 15 mjeseci, a sastoji se od triju dijelova. Prvi je bio podjela školskog pribora i školskih torbi prije početka školske godine 2018./2019., drugi dio je mjesečna podjela paketa za 1250 primatelja zajamčene minimalne naknade s područja općina Gradina, Lukač, Špišić Bukovica, Suhopolje, Pitomača i grada Virovitice, dok su treći dio edukativne edukacije za primatelje pomoći.

IMG 0499 Custom

UKLJUČITI I DODATNE SKUPINE KORISNIKA

Do lipnja ove godine izvršeno je šest podjela paketa hrane i higijenskih potrepština. Podjela je organizirana na četiri lokacije i to u Cabuni, Gradini Pitomači i Virovitici, a sve s ciljem da se korisnicima omogući što lakše preuzimanje paketa i da su podjele bliže njihovu mjestu stanovanja. Svakoga mjeseca ukupno se podjeli gotovo 38 tona hrane i higijenskih potrepština u paketima koji su prilagođeni dobi korisnika. Tako odrasli, odnosno korisnici stariji od 15 godina, primaju pakete B i D, dok djeca do 15 godina dobivaju pakete A i C koji su sadržajem prilagođeni njihovoj dobi. Prosječna četveročlana obitelj svakog mjeseca dobije osam paketa ukupne vrijednosti 1.638 kuna, odnosno 122 kilograma hrane i higijenskih potrepština. Projektom je nabavljeno i odgovarajuće vozilo čime je omogućena lakša dostava pomoći onim korisnicima koji zbog starosti ili bolesti ne mogu samostalno doći i preuzeti pakete.

PROJEKTI gdck Medium

Sagledavajući stanje na području svoga djelovanja, kao i ukupna dodijeljena bespovratna sredstva koja stoje na raspolaganju, nositelj projekta GDCK Virovitica ugovorio je s nadležnim Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodatak postojećemu ugovoru te će temeljem toga dodatka tijekom lipnja u projekt biti uključena i dodatna skupina korisnika humanitarnih paketa. Radi se o umirovljenicima samcima s mirovinama do 1.500 kuna i dvočlanim staračkim domaćinstvima s ukupnim prihodima do 2.000 kuna, gdje se očekuje obuhvat od 800 do 1000 umirovljenika za koje će se javnom nabavom pribaviti dodatnih 6000 paketa hrane i higijenskih potrepština, a koje će umirovljenicima biti podijeljeni tijekom srpnja, kolovoza i rujna tekuće godine.
Sveukupno, do kraja provedbe, korisnicima će biti podijeljeno 29.750 paketa odnosno gotovo 410 tona hrane te nužnih higijenskih potrepština.

IMG 7767 Medium

EDUKACIJE ZA PRIMATELJE POMOĆI

Uz podjelu hrane i higijene kroz projekt se provode i zanimljive edukacije za primatelje pomoći. Edukacije se također održavaju na četiri lokacije kao i podjela paketa, a iste se održavaju u suradnji s Poslovnim učilištem EDUKA PLUS iz Virovitice. Tema edukacija su financijska pismenost, uravnotežena i zdrava prehrana te zdravstvena i obrazovna kultura.
Projekt „Humanitarni paketi GDCK Virovitica“ do sada je najveći i najvažniji projekt GDCK Virovitica u nastojanju da se potrebitima na području djelovanja GDCK Virovitica osiguraju za život nužne potrepštine. Projektom je obuhvaćen do sada najveći broj korisnika odnosno primatelja pomoći, a količine podijeljenih namirnica i higijenskih potrepština zadovoljavaju mjesečne potrebe većine primatelja pomoći.

logići

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content