INTERNACIONALNI DAN YOGE Cijeli tjedan besplatni satovi u virovitičkom Yoga Place-u

Treću godinu za redom u Virovitici će se obilježiti internacionalni dani Yoge.

U nadi da će tako barem malo podsjetiti ili pozvati ljude na mir, sklad i ljubav među nama u Yoga placeu su pripremili ovaj tjedan otvorenih vrata za sve, iskusne i početnike ili znatiželjne otvorenog srca da dođu i uvjere se kako možemo i moramo svi zajedno, trudom, zalaganjem i receptivnim umom pridonjeti skladu i miru.

Cijeli tjedan besplatni satovi u Yoga Place-u:

Danas
10.06.
18-19:15
Radionica meditacije

Utorak
8:30-9:45

Srijeda 18-19:30
Detox i antistres yoga

Četvrtak
8:30-9:45

Petak 18-19:45
Otvoreni Yoga sat za sve uzraste zajedno

“Što radimo kada želimo imati zgodno, mišićavo i lijepo tijelo? Vježbamo, pravilno se hranimo, vodimo računa o svom vanjskom izgledu. To je ono što svi vide jer je izvana. No, što je s onim još važnijim, što je s našim umom? Iako ne možemo znati što je na umu neke osobe, ipak prema znanstvenim istraživanjima, u manje od 7 sekundi stječemo prvi dojam o nekoj osobi, što je na podsvjesnoj razini.

Dakle, u 7 sekundi mi znamo s kim imamo posla. Slični umovi se privlače. Odražavaš li mir i radost, privući će te takav um. Odražavaš li frustracije i kaos, privući će te takav um. Slično privlači slično.

U prijašnje vrijeme učenjaci su uspoređivali um s majmunom, odakle i naziv majmunski um. Kao što majmun ne miruje, već stalno skače s mjesta na mjesto, tako i um stalno vrluda, sad misliš ovo, sad misliš ono, previše misli se rađa.

Um se ujedno može usporediti s psom koji šeta ulicom dok ga njegov vlasnik drži na uzici. Kada pas ode predaleko od svog vlasnika, vlasnik će potegnuti uzicu i time dati do znanja psu da se vrati na svoje mjesto. Kao što treniramo psa da se vrati na svoje mjesto, tako meditiranjem treniramo svoj um da ne vrluda okolo već bude gdje je, ovdje i sada. U tome nam pomaže meditacija.

Što je Meditacija?
Meditacija (“Bhavana”, na Pali jeziku) znači koncentriranost uma na jedan objekt kako bi se razvio snažan, jasan i smiren um. Meditacija je uronjavanje u sebe, stanje susreta sa svojim bićem. To je mentalni trening pomoću kojeg se um čisti od pohlepe, mržnje, ljutnje, ega, želja, sebičnosti, ljubomore i neznanja (ne znati što je stvarnost života).

Meditacija je opći način za postizanje mira za sva ljudska bića bez ograničenja, jer svakom ljudskom biću je potreban mir. Iako postoje različiti načini meditiranja, cilj je uvijek isti, a to je mir.” – poručuju iz Yoga Place-a koji se nalazi na adresi A. Mihanovića 30, preko puta glazbene škole, potkrovlje kuće. (www.icv.hr)

InShot 20190610 082405639

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content