Novi kombi stigao i u DVD Stari Gradac, predao im ga župan virovitičko-podravski Igor Andrović

blank

Na prijedlog Virovitičko-podravske županije i županijske Vatrogasne zajednice, Ministarstvo poljoprivrede je vatrogascima s područja naše županije dodijelilo pet kombija, a jedno od njih je danas (srijeda) stiglo u DVD Stari Gradac. Ministarstvo je kombije namijenilo i DVD-ima Gradina, Špišić Bukovica i Suhopolje te za Javnu vatrogasnu postrojbu Slatina koja je također danas dobila svoj kombi.

Tako je župan virovitičko-podravski Igor Andrović sa zamjenikom Marijom Klementom, načelnikom općine Pitomača i zapovjednicom županijske Vatrogasne zajednice Matejom Fras Venus, predao zapovjedniku DVD-a Stari Gradac Darku Penzeru i predsjedniku društva Josipu Oberanu. Novo vatrogasno vozilo blagoslovio je starogradački župnik Boris Divković.

– DVD Stari Gradac dobio je kombi jer su oni među rijetkim DVD-ima u općini Pitomača koji imaju puno djece i aktivni su, a nisu imali kombi i sigurni smo da ovo vozilo ide u prave ruke. Služit će im prvenstveno za natjecanja, ali i u brojne druge svrhe – rekao je župan Andrović. (www.icv.hr, ml; foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”535809″]