Obilježen Dan državnosti Republike Slovenije ovogodišnje zemlje partnera sajma Viroexpo

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u utorak 11. lipnja, svečano je obilježen Dan državnosti Republike Slovenije. Svečanosti su prisustvovali predstavnici političkog, gospodarskog i kulturnog života Republike Hrvatske i Republike Slovenije te predstavnici diplomatskog kora.

Tom prigodom veleposlanica Slovenije NJ.E Smiljana Knez, naglasila je da je Slovenija treći vanjskotrgovinski partner Republike Hrvatske, a isto tako da se po investicijama u Hrvatsku, Slovenija pozicionirala na treće mjesto. Naglasila je da su međusobni odnosi Slovenije i Hrvatske izuzetno dobri, a da otvorena pitanja koja postoje treba što prije riješiti, čime će se otvoriti mogućnost proširenja međusobnih odnosa.

20190611 185325 e1560337514241
Foto: HGK ŽK Virovitica

Na ovogodišnjem 24. Viroexpu  Slovenija je bila zemlja partner sajma. Ovom prigodom je dogovoreno da će Slovenija svoje gospodarstvo predstaviti i na 25. jubilarnom Viroexpu.

Temeljem upućenog poziva NJ.E veleposlanice Smiljane Knez, u ime poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije, svečanosti je prisustvovao Milan Vanđura, samostalni savjetnik u HGK – Županijskoj komori Virovitica. (HGK ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content