Održana početna konferencija projekta energetske obnove zgrade dvorane Tehničke škole u Virovitici

U prostorijama Tehničke škole u Virovitici održana je početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade dvorane Tehničke škole u Virovitici”, na adresi Zbora narodne garde 29, Virovitica.

Na početnoj konferenciji nazočne su pozdravili zamjenik župana Virovitičko–podravske županije Darko Žužak i ravnatelj Tehničke škole Ivan Kućan. Također, na početnoj konferenciji sudjelovali su i djelatnici Virovitičko-podravske županije, predstavnici Razvojne agencije VIDRA, ravnatelji ostalih škola s područja Virovitičko-podravske županije, profesori i drugi uzvanici.

IMG 0082 Custom e1559738950743

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade dvorane osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima dvorane osigura kvalitetan prostor te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada.

IMG 0090 Custom

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 6.262.270,62 kuna, od čega su bespovratna sredstva 3.427.360,56 kuna. Završetak provedbe projekta je kraj rujna 2020. godine.

Projektom je predviđena energetska obnova koja obuhvaća toplinsku izolaciju vanjskih zidova, toplinsku izolaciju podova prema tlu, toplinsku izolaciju krova iznad grijanog prostora, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu postojećeg sustava rasvjete i ugradnju mjerača toplinske energije. Izvođač radova je tvrtka Slavić – inženjering d.o.o. iz Virovitice, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka King Art Studio d.o.o. iz Virovitice.

Trenutni energetski razred zgrade dvorane je C, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred B, dok projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 53,68%.

(www.icv.hr, Razvojna agencija VIDRA, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”531987″]

vidljivost Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content