OPĆINA PITOMAČA Potpisan ugovor za postavljanje dizala u zgradi bivše Poljoprivredne zadruge

Radi pristupa sadržajima od javnog interesa osobama s invaliditetom postavit će se dizalo ili hidraulično-vertikalna podizna platforma u zgradi bivše Poljoprivredne zadruge gdje se danas nalaze glazbena škola i pedijatrijska ordinacija.

Nakon što su na 16. sjednici Općinskog vijeća krajem svibnja vijećnici donijeli odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za provedeni postupak jednostavne nabave, općinski načelnik Željko Grgačić s predstavnikom odabranog ponuditelja Vladimirom Đurčevićem, vlasnikom obrta Dizala Đurčević iz Virovitice, potpisao je ugovor za izvođenje radova na ugradnji hidraulično-vertikalne podizne platforme u vrijednosti 306.735 kuna.

Dio sredstava za realizaciju osigurana su kroz projekt „Ugradnja hidraulično vertikalne podizne platforme za prijevoz osoba s invaliditetom“ odobrenog temeljem prijave na Javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom.

Postavljanjem dizala za prijevoz osoba s invaliditetom radi savladavanja visinske razlike na dijelu građevine javne i poslovne namjene i to na jugozapadnom pročelju, osigurat će se nesmetan pristup osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti na prvom katu gdje se nalazi pedijatrijska ordinacija, kao i na drugom katu gdje je smještena glazbena škola, tj. sadržajima od javnog interesa koji se nalaze u tom dijelu zgrade. (pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content