OPREZ, SNIMA SE! Na virovitičkim cestama ponovno režira automobil Street Viewa

Ako ovih dana na virovitičkim cestama primijetite neko čudno vozilo s gomilom kamera na krovu, nemojte se zabrinuti. Riječ je o vozilu Googlea i njihovu popularnom servisu Google Street View, a danas je viđeno u Rusanovoj ulici.

U Hrvatskoj Googleova vozila snimaju prometnice od 2012. godine, a često se obavljaju nova snimanja kako bi se osvježili lokalni podaci na Googleovim kartama. U planu je osvježiti zapise o cestama diljem Hrvatske.

– Zahvaljujući usluzi Google Street View, korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova kao što su Zagreb ili Osijek te brojne povijesne znamenitosti poput Dioklecijanove palače ili Eufrazijeve bazilike, prirodne ljepote kao što su plaže na Korčuli ili plaža Zlatni rat na Braču i nacionalne parkove poput Kopačkog rita ili Plitvičkih jezera. Google prepoznaje potrebu za redovitim ažuriranjima zbog kontinuiranog razvoja infrastrukture. Redovito ažuriranje podataka usluge Street View pomaže korisnicima pri boljem orijentiranju te im olakšava planiranje putovanja – poručuju za vecernji.hr iz Googlea.

Street View popularna je značajka Google karata dostupna u više od 88 zemalja širom svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Dostupna je i u aplikacijama Google Earth i na Google kartama za mobilne uređaje. No mnoge će korisnike zanimati i što je s njihovom privatnošću ako se nađu u blizini Googleovih uličnih kamera. U nekim zemljama čak i zabranjuju prometovanje Googleovim automobilima s kamerama.

Ako želite reagirati i prijaviti snimku za koju smatrate da treba biti uklonjena jer ste se našli u kadru, evo što za vecernji.hr odgovaraju iz Googlea:

– Google je omogućio svim korisnicima da uživaju u prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih slika prethodi obrada s pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih slika koje možete prijaviti pritiskom na tipku ‘Report a problem’ u donjem lijevom kutu slike.

Googleove Street vožnje u Hrvatskoj započele su 12. lipnja, a više informacija o Street View usluzi i gdje trenutačno voze Google Street View automobili možete pronaći OVDJE. (www.icv.hr, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content