Otvoren Adrenalinski park Duboka – nova atrakcija Parka prirode Papuk

U sklopu manifestacije “Zeleni piknik dan”, u Kampu Duboka u Velikoj, danas (ponedjeljak) je otvoren Adrenalinski park Duboka.

Dio je to projekta Geopriče. Projekt “Geopriče UNESCO geoparka” je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587 kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA – agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Adrenalinski park otvoren je u nazočnosti pomoćnika ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac, Davora Huške, zamjenika župana VPŽ Darka Žužaka, zamjenik župana Požeško-Slavonske županije Željka Jakopovića, načelnika Velike Vlade Bobana, gradonačelnika Požege Darka Puljašića i mnogih drugih visokih dužnosnika i uzvanika.

61984798 10157464744998324 5566884099357933568 o
foto: facebook, Park prirode Papuk

-Riječ je o investiciji vrijednoj 618 tisuća kuna i definitivno smo adrenalinskim parkom dobili novu turističko-sportsku dimenziju kako ovoga kampa Duboka, tako i cijelog Parka prirode Papuk. U Adrenalinskom parku je postavljeno više od 20 sprava za vježbanje na stazi dugačkoj oko 200 metara. Posebno zanimljiv dio je zip line, staza za spuštanje uz sajlu. Naravno naši posjetitelji koji se odluče posjetiti Adrenalinski par imat će uz sebe provjerene instruktore koji će stalno biti uz njih. Cijena za dva sata na Adrenalinskom parku je 50 kuna za djecu te 80 za odrasle i moram napomenuti da je svakako prije dolaska potrebno nazvati i rezervirati svoje mjesto – kaže ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac te dodaje pojedinosti velikog projekta Parka.

1006adrenalinskipark1 Custom e1560174050269
foto: facebook, Park prirode Papuk

-Iz ovog velikog projekta, ističemo i dva velika dijela koja se odnose na Virovitičko-podravsku županiju. Do sada je izgrađena i asfaltirana cesta od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu, a radi se i ostatak prema granici Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Istodobno u Voćinu se gradi Geo info centar koji će biti jedinstveni multimedijalni centar na ovom području – zaključio je Jurenac.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content