Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Virovitici: Osnovan Savjet za ratne veterane SDP Virovitičko-podravske županije

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić u utorak je sudjelovao na Sjednici županijskog odbora SDP-a Virovitičko-podravske županije. Između ostalih, povodom konstituiranja županijskog Savjeta za ratne veterane SDP, Sjednici je prisustvovao i Vinko Kovačić, predsjednik Savjeta za ratne veterane SDP Hrvatske.

Prije same sjednice, predsjednik Savjeta Vinko Kovačić, predsjednik ŽO SDP VPŽ Mate Vukušić i članovi Savjeta za veterane SDP VPŽ položili su vijence na spomen obilježju braniteljima i na spomenik NOB-u na Gradskom groblju u Virovitici.

IMG 4542 Custom

Za predsjednika županijskog Savjeta za ratne veterane SDP izabran je Kazimir Libl iz Slatine, a predsjednik Vinko Kovačić objasnio je koji je cilj i smisao ovog Savjeta.

– Na nacionalnoj razini smo donijeli Program rada Savjeta koji će naknadno biti predstavljen javnosti. Osnova Programa je to da nijedna stranka nema pravo na monopol na Domovinski rat. Također nije istina da svi ratni veterani glasaju za HDZ, a to pokazuju glasovi koje je dobio naš Fred Matić. Isto tako SDP kao stranka promovira vrijednosti antifašizma. Ali sve ćemo iznijeti kada završimo sa osnivanjem županijskih Savjeta – rekao je Kovačić.

Predsjednik SDP-a Bernardić osvrnuo se na izbore za Europski parlament i zahvalio svim članovima, simpatizerima i građanima koji su glasali za SDP.

IMG 4538 Custom

– Hvala vam što ste glasali za ravnopravnu Hrvatsku. Veliki je to vjetar u leđa, sasvim sigurno prostora za poboljšanje ima i zato smo danas ovdje – rekao je Bernardić istaknuvši kako je Viroviticu posjetio kako bi osnovali Savjet za ratne veterane te najavili osnivanje Koordinacije slavonskih županija.

– Uskoro ćemo predstaviti plan „Slavonija 20-30“ odnosno plan desetogodišnjeg razvoja Slavonije i Baranje. Slavonija se nalazi na geostrateški iznimno važnom položaju, poznata je po plodnoj zemlji a opustošena je iseljavanjem i siromaštvom. Zato SDP ne čeka, nego će upravo ovih dana osnovati Koordinaciju slavonskih županija – rekao je Bernardić dodavši kako im je cilj podići poljoprivrednu proizvodnju. Najavio je i prijedlog zakona koji šalju u saborsku proceduru kojim žele neoporezivi dio dohotka povećati s 3800 na 5000 kuna, što bi, kako kaže, trenutno omogućilo da sve plaće u Hrvatskoj narastu između 330 i 500 kuna.(www.icv.hr)

IMG 4528 Custom IMG 4531 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content