Projekt Amazon of Europe Bike Trail: Održana 3. radionica projektnih partnera u Osijeku

U Osijeku je od 5. do 7. lipnja održana 3. radionica projektnih partnera u sklopu projekta „AoE Bike Trail“, u kojemu kao partner sudjeluje i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Prvog dana radionice djelatnice Iskriva, Instituta za razvoj lokalnih potencijala, Slovenija, predstavile su rezultate Socijalno – ekonomske analize podataka dostavljenih od strane svih 15 partnera koji sudjeluju u projektu. Zatim je svih 15 partnera prezentiralo svoju dionicu biciklističke staze.

Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, prezentirala je biciklističku rutu koja prolazi kroz Virovitičko-podravsku županiju. Predstavnici WWF Austrija prezentirali su buduću infrastrukturu uz stazu.

IMG 20190605 113039 1
Foto: virovitica-nature.hr

Drugog dana radionice uslijedila je prezentacija osvrta na prvu godinu projekta i prezentacije koordinatora radnih paketa. Kontrolor projekta Gustav Csomor također je ukazao na probleme na koje se nailazi u provedbi projekta. Iskriva i WWF Adria prezentirale su plan za predstojeći AoE Bike Trail Biking festival. Članovi Trail Angelesa prezentirali su platformu, on line verziju za rezervaciju smještaja na svim rutama biciklističke staze.

Poslijepodne su se partneri biciklima iz Osijeka uputili na obilazak Parka prirode Kopački rit, te uz stručno vodstvo djelatnika Parka prirode Kopački rit obišli Jezero Sakadaš.

Trećeg dana radionice uslijedio je studijski posjet Zlatnoj gredi. Projektni partneri su uz stručno vodstvo razgledali i iskušali sadržaje adrenalinskog parka. (virovitica-nature.hr)

IMG 20190606 165410 1
Foto: virovitica-nature.hr

[g-gallery gid=”533960″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content