SLATKI NA PAPUKU Na 18. međunarodnom susretu dijabetičara u Orahovici sudjelovalo više od 300 dijabetičara

Dijabetička udruga ”Orahovica” organizirala je 18. Međunarodni susret dijabetičara pod nazivom ”Slatki na Papuku”. I ove godine u prelijepom ambijentu orahovačkog jezera okupilo se više od 300 oboljelih od šećernih bolesti koji su se kroz organizirani program upoznali s ljepotama Orahovice, sudjelovali u sportskim igrama kao što su elektronski pikado, bacanje potkove, belot i viseća kuglana, a koje je organizirala UHBDDR Duga Međa, te ono što je najvažnije, dodatno se educirali i upoznali s novitetima u liječenju od ove opake bolesti. Otvaranju Susreta nazočili su orahovački dopredsjednik Hrvatskog saveza Dijabetičkih udruga Slavko Lacković te u ime Grada Orahovice i TZ ureda Lana Jurkin. U uvodu je nazočne pozdravio predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević.

Slatki na Papuku 1

– Ove godine okupilo se više od 300 dijabetičara iz cijele Hrvatske i to iz Slavonskog Broda, Donjeg Miholjca, Garešnice, Ivanić Grada, Našica, Nove Gradiške, Slatine, Virovitice i Malog Lošinja, kao i Bačkog Petrovca i Zrenjanina iz Vojvodine te Tešnja iz BIH. Hvala svima koji su došli na ovu našu veliku manifestaciju koja je spoj edukacije i zabave i po kojoj je naša udruga postala prepoznatljiva – rekao je Martinčević.

Nakon toga su nazočne pozdravili dopredsjednik HSDU-a Slavko Lacković i u ime Grada Orahovice Lana Jurkin. Dijabetičari su uživali u sportskim igrama i druženju u čemu ih nije spriječila niti velika vrućina, no kažu uz orahovačko jezero i to je bilo podnošljivo. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

1606slatki

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content