Smotrom folklora i Čobanijadom završena proslava Dana općine Feričanci: Najbolji čobanac napravila Udruga Viking

Završnim sadržajima zaključena je proslava Dana općine Feričanci. Sva događanja održana su u sklopu sportskog centra gdje je prvo započelo natjecanje sportskih udruga, boćara tenisača i nogometaša, a zatim je održana pokazna vježba DVD-a Feričanci te Društva sportskog i rekreativnog vježbanja Viking.

Proslava Dana općine nastavljena je početkom natjecanja u kuhanju čobanca, a potom i predstavom u izvedbi Dječjeg vrtića Mali princ u večernjim satima. Kulminacija je bila večernji program u sklopu kojeg je održana smotra folklora na kojoj su uz domaćine KUD Manuel nastupili i KUD-ovi Čačinci, Mikleuš, Zdenci, “Podgoričani” Podgorač i Crkvari. Mnoštvo posjetitelja uživalo je u raznim koreografijama, a svako društvo pokupilo je veliki pljesak.

– Tradicionalno u sklopu Dana općine priređujemo smotru folklora, a evo ove godine smo se i mi kao domaćin znatno više uključili jer smo stvorili jednu mladu ekipu u vodstvu društva. Hvala svim KUD-ovima koji su se odazvali i uveličali našu smotru te veliko hvala Općini Feričanci i našem načelniku Marku Kneževiću na velikoj pomoći – rekao je predsjednik KUD-a “Manuel” Denis Jurišić.

Smotra i Čobanijada Feričanci 19

Nakon smotre uslijedilo je proglašenje pobjednika u kuhanju čobanca u kojem se okušalo 17 ekipa iz cijele regije, točnije kompletnog našičkog i orahovačkog kraja. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo na kraju je najviše bodova dalo Udruzi Viking koja je tako odnijela objedu te veliki kotlić za čobanac uz nogare. Drugo mjesto i nešto manji kotlić s nogarima osvojila je ekipa Osilovac, dok je najmanji kotlić uz nogare pripao DVD-u Valenovac. Na kraju dana odigrana je prijateljska veteranska utakmica, a potom i koncert domaćeg tamburaškog sastava Kontra. Proslava Dana općine službeno je završila u nedjelju svečanom Svetom Misom.

– Hvala mašim udrugama i institucijama, sponzorima i pokroviteljima te svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji obilježavanja Dana naše općine i naravno veliko hvala našim sumještanima koji su pratili sva događanja. I ovoga puta se pokazalo da u Feričancima vlada jedno zajedništvo i samo tako možemo jako puno toga napraviti – rekao je načelnik općine Feričanci Marko Knežević. (www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content