SPORTSKI VREMEPLOV Lukač 05 osvojio naslov prvaka u prvoj županijskoj nogometnoj ligi

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

Nakon nekoliko godina pokal se vratio u vitrine Lukača 05. Na posljednju utakmici 26. kola protiv Podravca iz Sopja došlo je pola sela. Točilo se pivo, dimilo se iz kotlića… Bila je to prava fešta kakvu i zaslužuje Lukač 05 koji je sa sedam bodova drugoplasiranom Papuku preuzeo naslov prvaka. Prema riječima trenera Ante Petrovića svi su zaslužni za ovaj uspjeh. Od igrača do Uprave kluba, pa i onih koji svakodnevno volontiraju i daju svoje slobodno vrijeme.

Momčad Lukača 05 je respektabilna i od sljedeće sezone mogu igrati u višem rangu. No, Uprava još nije odlučila hoće li igrati u međužupanijskoj ligi. Naime, najveći problem su mlađi uzrasti. Što se tiče seniora, tu su sjajni igrači kao što su Đureš, Škvarić, Ivačić, Babec, Komar, Škrablin… Ako oni ostanu i ako se klub za to odluči, i sljedeće će se sezone boriti za vrh tablice u I. ŽNL.

– Čestitam svojim igračima na upornosti i igrama koje su pružili tijekom cijele sezone. Ovo prvenstvo dali smo sve od sebe i to nam se na kraju isplatilo. Nadam se da će sljedeće sezone svi ostati na okupu, ma gdje god igrali. Imamo jednu homogenu momčad koja je pokazala da se može boriti protiv bilo koga i to pod pritiskom. Naravno, čestitam i Papuku i Voćinu koji su nam bili dostojni protivnici. I oni će se sljedeće sezone također boriti za vrh tablice – istaknuo je trener Ante Petrović.

bla 063 Custom

Također, i Uprava kluba radila je punom parom. Od predsjednika Gorana Bardića do tajnika Dražena Rajnovića koji su omogućili sve uvjete koji su bili potrebni da se ovaj uspjeh ostvari.

– Puno smo radili i trenirali. Odricali smo se i na kraju nam se to isplatilo. Jednostavno nemam riječi s kojima bih opisao sve ovo. Kada se za nešto trudiš, onda ti se to i ostvari. Sada nam slijedi pauza i odmor, a okupljanje momčadi bit će 1. kolovoza kada ćemo startati s pripremama – rekao je Petrović.

U svakom slučaju ovo je veliki uspjeh za jedan mali klub s ogromnim srcem.

Virovitički list – broj 2903 (2014. godina)

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content