STOPPING ROCKETS Projekt Tigar teatra i kompanije ma iz Tokija u suradnji s Kazalištem Virovitica: Nakon Japana predstava će premijerno biti izvedena i u Virovitici

Stopping Rockets je kazališni projekt nastao u koprodukciji zagrebačkog Tigar teatra i kompanije ma iz Tokija na inicijativu multimedijalnog umjetnika Lea Vukelića. Inspiriran temom putovanja, susreta različitih kultura i prepoznavanja, u projekt su se uključili hrvatski i japanski umjetnici i razvili vlastiti sustav izražavanja – kroz ples i pokret, lutkarstvo, kazalište sjena te dijaloge na japanskom, hrvatskom, i japansko-hrvatskom.

Stopping Rockets također je društveno svjestan i osviješten projekt koji kroz komiku i ozbiljnost svoju malu i mladu publiku uči da je znatiželja možda najveći okidač za uspostavljanje dugotrajnih prijateljstava.

Stopping Rockets svoju publiku uvodi u priču o različitosti kroz igru te zajedničku izgradnju scene i rekvizite. Između 14. i 16. lipnja 2019. održano je sedam izvedbi u tokijskom Kawasaki Art Centru, a članovi Tigar teatra, Lidija Kraljić, Vjera Vidov i Leo Vukelić održali su radionice iz scenografije i modeliranja, klaunerije i lutkarstva u trajajnju od tri sata.

IMG 20190615 WA0006

Cjelokupno putovanje započelo je ovog proljeća u Hrvatskoj. Japanski umjetnici su krajem ožujka posjetili Zagreb, a od 1. do 5. travnja boravili su u Virovitici, gdje su u Kazalištu Virovitica zajedno s hrvatskim kolegama odradili prvi set proba i pokusa za predstavu. Svoje putovanje, tada završavaju radionicom fizičkog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Prezentacija projekta predviđena je za jesen 2019. godine u Hrvatskoj, a hrvatska premijerna izvedba očekuje se u veljači 2020. godine u Kazalištu Virovitica, u sklopu Virkasa.

Glavni partneri na projektu su Tigar teatar i kompanija ma, a projekt ne bi bio moguć bez sudjelovanja Kazališta Virovitica, Kazališta lutaka Zadar te Kawasaki Art Centra kao koproducenata.

IMG 20190615 WA0003

Projekt su financijski podržali Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura Nova te Zaklada Performing Arts Japan.

Redatelj: Kenjiro Otani
Dramaturginja: Anja Pletikosa
Scenografija, kostimi: Leo Vukelić
Autorska glazba: Takuji Aoyagi
Grafički dizajn: Kei Okuaki
Dizajn logotipa: Machiko Shozaki
Fotografije: Ryo Ichii
Video: Katsuhito Yagi
Izvode: Lidija Kraljić, Eriko Otani, Vjera Vidov, Yoko Moriyama, Ryo Harada, Leo Vukelić. (www.icv.hr, Kazalište Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content