TIJELOVO 2019. Povodom blagdana u Čačincima će se održati smotra folklora, procesija te koncert Dražena Žanka i Čačinačkih tamburaša

U organizaciji KUD-a “Čačinci” i Turističke zajednice općine Čačinci u četvrtak, 20. lipnja, u Čačincima će se održati kulturno – zabavna manifestacija “Tijelovo 2019.”. Manifestacija obuhvaća duhovnu i kulturnu dimenziju kroz prikaz običaja na području općine Čačinci. U 17  sati će krenuti svečana procesija čačinačkim ulicama uz tradicionalne duhovne pjesme gdje će se moliti kod svake sjenice (postaje) uz sudjelovanje predstavnika udruga općine kao i ostalih vjernika te posjetitelja.

Na smotri folklora nastupat će osam KUD-ova u 18:30 sati u prostoru Sportske dvorane u Čačincima koji će predstaviti pravo bogatstvo slavonske nošnje, glazbu kakvu samo Slavonija može ponuditi, kao i plesne korake snaša i bećara koji pocupkuju u ritmu slavonske duše.

Nastupaju: KUD “Crkvari” Crkvari, Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” Sisak, KUD “Mikleuš” Mikleuš, KUD “Matija Gubec” Donji Miholjac, KUD “Podravina” Čađavica, KUU “Voćin” Voćin, KUD “Zdenac” Zdenci, KUD “Čačinci” Čačinci. Na samom kraju manifestacije predviđen je koncert Dražena Žanka i Čačinačkih tamburaša. (www.icv.hr, tz-cacinci.hr)

TZ CACINCI Smotra folklor 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content