U 2018. godini VPŽ posjetilo 16.390 turista, broj noćenja povećan za 61,22 posto u odnosu na 2017.

Zastupnici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, usvojili su Izvješće o radu Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije za prošlu godinu.

Iz izvješća se moglo iščitati, kako Turistička zajednica VPŽ sudjeluje u mnogobrojnim EU projektima koji se provode na području naše županije, a prikazani su i zanimljivi statistički podaci. Naime, u 2018. godini Virovitičko-podravsku županiju posjetilo je 16.390 turista koji su ostvarili 43.597 noćenja, čak 61,22 posto više nego u 2017., dok je broj dolazaka povećan za 31 posto.

Od navedenog broja, najviše je noćenja ostvareno na zbirnom području, gdje nema osnovanih turističkih zajednica (to je područje općina Sopje, Špišić Bukovica, Voćin, Lukač, Zdenci i Gradina), a nije tajna, da je najviše noćenja, uz područje TZ Virovitica i TZ Slatina, ostvareno na Višnjici. U ukupnom broju dolazaka i noćenja, 65 posto dolazaka čine domaći turisti. U budućnosti, s novim sadržajima, očekuje se porast broja dolazaka i noćenja u Hotel Kurija Janković, koja će ovo ljeto dobiti nove sadržaje, te u Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content