U Pečuhu svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Pečuhu, u Mađarskoj, organizirao je, svečanost obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, 20. lipnja, u Svečanoj dvorani Županijske skupštine.

Svečanosti su prisustvovali: veleposlanik RH u Mađarskoj Mladen Andrlić, sa suradnicima, počasni konzul RH u Nagykanizsi Atila Stjepan Kos, počasni konzuli u Mađarskoj, Austrije i Finske, najviši predstavnici političkog života županije Baranja, Šomođi, grada Pečuha i ostalih mjesta iz Mađarske.

20190620 185641 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Prisustvovali su i glasnogovornik Hrvata u mađarskom parlamentu Joso Solga, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivan Gugan, te ostali predstavnici Hrvata u Mađarskoj, predstavnici kulturnog i gospodarskog života.

Temeljem upućenog poziva, iz Hrvatske su prisustvovali dožupan osječko-baranjski Goran Ivanović sa suradnicima, samostalni savjetnik u HGK – Županijskoj komori Virovitica Milan Vanđura, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

20190620 184024 Custom e1561125170750
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Na početku svečanosti ženski pjevački zbor “August Šenoa” iz Pečuha izveo je himne Mađarske, Hrvatske i EU.

U svečanom govoru generalni konzul RH Drago Horvat, rezimirao je izuzetno dobre odnose Mađarske i Hrvatske, zahvalivši pri tom, Mađarskoj na danoj potpori Hrvatskoj tijekom stjecanja neovisnosti, kao i ulasku Hrvatske u EU.

20190620 182119 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

U nastavku svečanosti KUD “Toplice” iz Varaždinskih Toplica izveo je cijeli niz glazbenih melodija i folklornih koreografija iz Hrvatske.

(HGK – Županijska komora Virovitica)

20190620 181207 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content