U Pučkom otvorenom učilištu Slatina otvorena izložba keramike i vitraja

U predvorju kino-dvorane Pučkog otvorenog učilišta Slatina danas (četvrtak) je otvorena izložba odabranih radova nastalih na umjetničkim radionicama keramike i vitraja u sklopu projekta “OK! Otkrijmo kreativnost”. Riječ je o gostujućoj izložbi Pučkog otvorenog učilišta Krapina, koja je ostvarena zahvaljujući suradnji s POU Slatina.

Nazočne srednjoškolce i polaznike Dječjeg vrtića Zeko pozdravila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Danijela Fabric Fabijanac, o suradnji dviju ustanova i projektu “OK! Otkrijmo kreativnost”, uz pohvale slatinskom gostoprimstvu, govorila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović, nastanak izloženih radova i tehnike kojima su oni nastali opširno je pojasnila krapinska kustosica i voditeljica projekta Vesna Kunštek, a izložbu je prigodnim riječima otvorio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Na otvorenju izložbi prigodnom su pjesmicom o prijateljstvu sudjelovali i polaznici Dječjeg vrtića Zeko.

D 5 Custom e1560449775909
foto: P. Žarković

Na radionicama keramike i vitraja, organiziram kroz spomenuti projekt POU Krapina,u proteklih gotovo godinu dana sudjelovala su ukupno 54 polaznika starija od 54 godine. Voditeljice su bile renomirane umjetnice akademska slikarica-keramičarka Ljerka Njerš, dr. art. Mirjana Smolić i akad. slikarica, majstorica vitraja Dominique Jurić. Dva ciklusa radionica keramike i dva ciklusa radionica vitraja održana su u Galeriji grada Krapine, dok su tri jednodnevne radionice keramike održane u domovima umirovljenika.

D 4 Custom
foto: P. Žarković

Projekt “OK! Otkrijmo kreativnost“ vrijedan je 238.862 kune, od čega EU sufinancira 203.032 kune (85 posto) u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15 posto plaća Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna RH. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. srpnja 2019. godine, a cilj mu je povećanje vidljivosti i prepoznavanje potencijala osoba starijih od 54 godine.

(www.icv.hr, adf, pž)

D 6 Custom
foto: P. Žarković

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content