U Slatini i Virovitici održane javne tribine energetske obnove višestambenih zgrada

VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, koja je ujedno i regionalni koordinator organizirala je javne tribine u Slatini i Virovitici povodom najavljenog poziva za energetsku obnovu višestambenih zgrada koja kreće krajem 2019. godine. S obzirom na slab odaziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada iz 2016. godine (samo jedna zgrada u gradu Orahovici, Virovitičko-podravska županija) Vidra kao regionalni koordinator je odlučila upoznati vlasnike višestambenih zgrada i njihove Upravitelje sa postupkom, obavezama, pogodnostima i prednostima energetske obnove višestambenih zgrada.

IMG 20190626 164454 810x480 Custom
foto: ravidra.hr

Cilj energetske obnove je podizanje svijesti javnosti o mogućnostima smanjivanja energetskih potreba pri korištenju stambenih zgrada i motiviranja na poduzimanje konkretnih mjera i smanjivanje emisije CO2 u okoliš. Subvencija za energetsku obnovu je planirana u iznosu od 60 posto bespovratnih sredstava uz mogućnost subvencije izrade glavnog projekta i energetskog certifikata u iznosu od 85 posto.

Velika zainteresiranost javnosti i vlasnika višestambenih zgrada daje optimizam da će biti više prijava i prihvaćenih projekata na području Virovitičko-podravske županije.

IMG bfac63d6b36635585226ba4fa5ea2c2f V 1 1024x768 Custom
foto: ravidra.hr

Vidra stoji na raspolaganju javnosti i zainteresiranim stranka za pitanja i pomoć oko prijave na najavljeni poziv. Cilj javnih tribina je pravovremena i pravovaljana priprema dokumentacije i prijave za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Sljedeće javne tribine su najavljene za grad Orahovicu i općinu Pitomača.

(ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content