UČINKOVITO GOSPODARENJE OTPADOM U tijeku su radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Pčeliću

Foto: suhopolje.hr

U tijeku su radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Pčeliću koje izvodi virovitička tvrtka Brana d.o.o.. Rok za izgradnju je 12 mjeseci od dana potpisivanja ugovora, a koji je potpisan u veljači ove godine.

Podsjetimo, Općina Suhopolje prijavila je projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Suhopolje” na natječaj “Građenje reciklažnih dvorišta” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. kojeg je raspisalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Za ovaj projekt Općini Suhopolje odobreno je čak 85% sufinanciranja iz Europske unije u iznosu od 2,1 milijun kuna, dok će preostali iznos pokriti iz vlastitih proračunskih sredstava.

Foto: suhopolje.hr

Uspostavom reciklažnog dvorišta unaprijediti Općina planira unaprijediti odvojeno prikupljanje otpada na svom području. A kako bi osvijestili važnost adekvatne brige o okolišu, organizirat će se brojne aktivnosti putem kojih će se stanovništvo općine informirati o prednostima recikliranja i tako pokušati motivirati mještane da u što većoj mjeri u svojim kućanstvima odvajaju otpad koji se uz manje popravke može ponovno koristiti te svojim odgovornim ponašanjem doprinesu učinkovitijem gospodarenju otpadom. (www.icv.hr, ml)