VELIKI PROJEKTI MALE OPĆINE Povodom Dana općine Špišić Bukovica održana svečana sjednica Općinskog vijeća

U Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Špišić Bukovici u nedjelju, 24. lipnja, održana je svečana sjednica Općine Špišić Bukovica. Prije same svečanosti kod Kapelice Marije kraljice mira u Špišić Bukovici odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Svečanosti su nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenikom Marijom Klementom, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin sa zamjenicom Vlastom Honjek-Golinac, načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler sa zamjenicom Sanelom Djak, načelnik općine Gradina Marko Ajček, predsjednik Općinskog vijeća Općine Špišić Bukovica Tihomir Majstorović, zamjenik načelnika Policijske uprave Virovitičko-podravske županije Zdravko Matuzalem, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove te direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok, župnici fra Silvijo Šćepanović, vlč. Ljubo Krmar i vlč. Boris Divković, predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković, ravnateljica OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica Ivana Simeunović, vijećnici i drugi cijenjeni gosti i uzvanici.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Špišić Bukovica Tihomir Majstorović istaknuvši da ga posebno veseli što su i u protekloj godini nastavili s ulaganjem u mlade i obrazovanje jer “samo mladi i obrazovani ljudi mogu biti nositelji razvoja svih sredina”.

IMG 9885

Načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler potom se prisjetio što se sve radilo ove godine, ali i najavio što planiraju napraviti u nadolazećem razdoblju.

– Zahvaljujući dobroj suradnji s Vijećem Općine Špišić Bukovica, mjesnim odborima te svim udrugama s područja naše općine, razvojnim agencijama, ministarstvima u proteklih godinu dana mnogo smo toga napravili, a sve s ciljem podizanja standarda i kvalitete življenja naših mještana u svih sedam naših naselja. Kako smo nekoliko godina najavljivali izgradnju našeg vrtića, konačno smo ove godine započeli njegovu izgradnju, a sljedeće godine ćemo u njega primiti prve korisnike – rekao je Miler te neizmjerno zahvalio ministru Tolušiću bez kojega, kako kaže, bi ovakve projekte samo mogli sanjati.

Rekao je i kako su izgrađena tri nova dječja igrališta, u Rogovcu, Špišić Bukovici i Vukosavljevici koja su vrijedna oko 1,3 milijuna kuna. Povećan je iznos stipendija na 1.000 kuna s dosadašnjih 600, a za roditelje se isplaćuju jednokratne naknade u iznosu od 2.000 kuna. Najavio je i novu školu u Okrugljači, obnovu škole u Vukosavljevici te istaknuo da su potpisali ugovor za izgradnju turističko-edukacijskog centra “Kuća čaja – Oaza mira” vrijedan oko 10 milijuna kuna.

IMG 9895

Dan općine i blagdan sv. Ivana Krstitelja čestitao je i župan Igor Andrović.

– S punim pravom možemo reći da je Općina Špišić Bukovica u posljednjem periodu napravila puno u društvenom i javnom životu, ali i u komunalnoj infrastrukturi. Puno je projekata, a posebno mi je drago da se jedan od 11 vrtića u našoj županiji radi upravo ovdje, kao i da je za jedan od dva prijavljena projekta na poziv Promicanje održivog razvoja prirodne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema projekt „Kuća čaja – Oaza mira“ potpisan ugovor upravo u ovoj općini te da je jedan od dva sustava navodnjavanja, koja su trenutno u izgradnji, također ovdje, a to je sustav navodnjavanja Đolta u vrijednosti 15 milijuna kuna – rekao je župan Andrović istaknuvši Općinu Špišić Bukovica kao pravi primjer dobrog rada.

IMG 9901

Svoju čestitku za Dan općine i blagdan sv. Ivana Krstitelja uputio je i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ali prije svega, kako sam kaže, prijatelj Općine Špišić Bukovica.

– Drago mi je da u ovoj općini iz godine u godinu vidimo veliki napredak. Za svaku pohvalu je sve ono što se radi u ovoj općini jer se radi o iznimno velikom broju projekata koji su veliki i ozbiljni. Također, izvorni proračun Općine Špišić Bukovica, kao i svih ostalih Općina u Virovitičko-podravskoj županiji, ali i samoj Županiji gotovo je udvostručen zbog porezne reforme gdje su dani novci na lokalnu razinu jer puno bolje znaju načelnici što treba napraviti u njihovim općinama od nekoga u Zagrebu – istaknuo je Tolušić te dodao kako je Hrvoje Miler jedan od najupornijih i najaktivnijih načelnika u ovoj županiji, barem prema Ministarstvu poljoprivrede i projektima koje pokušava riješiti s državne razine, a rezultat toga su brojni projekti koji se provode u ovoj općini.

IMG 9927

Zlatna plaketa – Grb Općine Špišić Bukovica ove godine dodijeljena je Kulturno-umjetničkoj udruzi Okrugljača za 40 godina rada i postojanja i DVD-u Okrugljača za 70 godina postojanja. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”536254″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content