VIDEO Općina Čađavica krenula u borbu protiv komaraca

Na inicijativu općinskog načelnika Mirka Rončevića, u petak je u svim naseljima općine Čađavica provedena dezinsekcija komaraca. Riječ je o tretiranju komaraca swing fog uređajima s vozila, a provedeno je od 19 do 22 sata.

Dezinsekcija je provelo Cosmosol-Društvo za sanitarnu zaštitu, proizvodnju, promet i usluge d.o.o. , a sve troškove tretiranja snosi Općina Čađvica.

– Mi smo prva općina sa šireg slatinskog područja koja je krenula sa tretiranjem, odnosno zaprašivanjem komaraca sporo krećućim vozilima. Broj komaraca je na području Čađavice, kao i drugim dijelovima Hrvatske, iznimno velik, čemu je doprinijelo dugo kišno razdoblje u svibnju, a potom velike sparine koje su pogodovale njihovom razmnožavanju. Saslušali smo pritužbe stanovnika općine Čađavica, kako se od rojeva komaraca ”ne može živjeti”, te smo krenuli u akciju i još jednom pokazali da Općina misli na sva mjesta i stanovnike općine Čađavica – objasnio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, koji je i sam prisustvovao provedbi dezinsekcije komaraca. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content