Virovitičko-podravsku županiju posjetili novinari i predstavnici turističkih agencija u sklopu predstavljanja “Plemićke rute”

U sklopu projekta „Centar za posjetitelje – Dvorac Janković“, predstavljanja “Plemićke rute”, Virovitičko-podravsku županiju posjetili su novinari i predstavnici turističkih agencija. Posjet su počeli u Hotelu Kurija Janković gdje ih je s hotelom i njegovim sadržajem, upoznala voditeljica hotela Sanja Sudar te pomoćnik direktora Turističke zajednice VPŽ Josip Mikolčić.

Novinari i predstavnici turističkih agencija, koji u našu županiju dolaze iz Zagreba, u ponedjeljak su obišli Zavičajni muzej Slatina, upoznali Sandru Jadek, kušali „Slatinski pjenušac“. Obišli su i Dvorac u Suhopolju gdje ih je dočekao župan Igor Andrović. Osim toga obišli su i Crkvu Terezije Avilske u Suhopolju, Dvorac Pejačević u Virovitici, Palaču Pejačević, Franjevački samostan i Župnu crkva Sv. Roka u Virovitici. U ponedjeljak su obišli i Podrum Vineda, te Zlatni klas u Otrovancu. U utorak slijedi obilazak Posjetiteljskom centru Dravska priču u Noskovcima, Jankovcu, Rupnici, Voćin i u njemu crkvu Pohođenja Blažene Djevice Marije odnosno Svetište Gospe Voćinske.

IMG 9378

Projekt obnove Dvorca Janković u Suhopolju jedan je od najvećih i najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije. Projekt je napisala VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije, nositelj je Virovitičko-podravska županija, a partneri Gradski muzej Virovitica, Općina Suhopolje, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Autor arhitektonskog projekta obnove je 3LHD, interdisciplinarni arhitektonski ured. (www.vpz.hr, Foto: K. Toplak i H. Hegediš)

[g-gallery gid=”533619″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content