Zahvalnice i priznanja Grada Našica pojedincima i grupama za iznimne rezultate povodom Dana grada

U višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavog održana je prigodna sjednica Gradskog vijeća Grada Našica kao uvodna svečanost, za 13. lipnja kojim se obilježava Dan grada.

Na sjednici su uz domaćine, gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića, dogradonačelnika Hrvoja Šimića, Krešimira Žagara, predsjednika Gradskog vijeća Krešimira Kašubu i gradskih vijećnika, nazočili i izaslanik predsjednika vlade Republike Hrvatske, župan Osječko–baranjske županije Ivan Anušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Domagoj Mikulić, izaslanik ministra obrane, brigadir Dražen Batrnek, saborski zastupnik Vlatko Kopić, predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, potpredsjednici skupštine Osječko–baranjske županije Ivica Čeme i Goran Đanić, vijećnici skupštine Osječko–baranjske županije, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, počasni građani Grada Našica Vladimir Šeks i general Mladen Markač, našički župnik Zoran Bibić i mnogi drugi.

Dan grada Našica foto Siniša Kulešević 6 Custom
foto: S. Kulešević

Sjednicu su svojim nastupom uljepšali članovi Mješovitog pjevačkog zbora HKD Lisinski koji su izveli Hrvatsku državnu himnu te nekoliko prigodnih pjesama. Nakon obraćanja predsjednika Gradskog vijeća Krešimira Kašube, gradonačelnik Grada Našica Josipa Miletić pozdravio je sve nazočne te istaknuo kako je ponosan na veliki broj projekta koji su realizirani u gradu.

-Zadovoljni smo ostvarenim brojnim investicijama, a jedna od najvećih je uređenje ulice kralja Tomislava kojom je grad dobio novu biciklističku stazu. Trenutno završavamo ulice u Martinu, a uz ljepši izgled grada osiguravamo i bolje prilaze za djecu i bolesnike, OŽB Našice i OŠ Dore Pejačević. Trenutno je u realizaciji obnova stare našičke obilaznice, ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna, a u tijeku je uređenje i istočnog prilaza grada te uskoro kreće i uređenje sjevernog ulaza. Navedenim projektima grad Našice postaje jedno veliko gradilište. Kroz godinu se radilo i na energetskim obnovama dječjeg vrtića, Gradske uprave, te srednje i osnovnih škola, Opće županijske bolnice, ali i Doma zdravlja – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako se Grad brine i za kulturna, povijesna i prirodna dobra, a tako je u tijeku i veliki projekt obnove prirodne baštine pod nazivom Parkovni biseri Slavonije, ukupne vrijednosti 14,3 milijuna kuna.

Dan grada Našica foto Siniša Kulešević 5 Custom
foto: S. Kulešević

U pripremi je, istakao je gradonačelnik, najveći projekt za ovo razdoblje u razvoju Našica, obnova kulturne baštine u vrijednosti većoj od 95 milijuna kuna.

-O ovome najbolje govori i prošlogodišnji proračun veći nego ikada u povijesti, a uvjeren sam da ćemo ga ove godine još povećati – zaključio je gradonačelnik Josip Miletić.

Nazočnima su se potom obratili izaslanik predsjednika Hrvatske vlade i župan Osječko–baranjske županije Ivan Anušić.

Dan grada Našica foto Siniša Kulešević 2 Custom
foto: S. Kulešević

-Čestitam svim žiteljima grada Našica njihov dan i želim danas iskazati svoje zadovoljstvo radom Grada Našica. U Našicama je uvijek situacija bila pod kontrolom bez velikih turbulencija. Gradonačelnik sa svojim suradnicima i Gradskim vijećem radi najbolji posao za Grad Našice, koji ja mogu posvjedočiti kroz mnogobrojne projekte koje Osječko–baranjska županija razvija sa Gradom Našicama. 35 milijuna kuna u ove dvije godine, i do kraja ove godine, bit će investirano od Županije u Našice kako kroz obnove Doma zdravlja, našičke bolnice, osnove i srednje škole, infrastrukturu te rekonstrukciju atletske staze upravo u ovoj srednjoj školi, ali i direktno kroz financiranje raznih aktivnosti – istaknuo je Anušić.

Izaslanik predsjednika Sabora Republike Hrvatske, saborski zastupnik Domagoj Mikulić naglasio je kako su Našice jedan od najljepših malih kontinentalnih gradova u RH.

Dan grada Našica foto Siniša Kulešević 4 Custom
foto: S. Kulešević

-Našice slave 790 godina postojanja. Zaista velika brojka iza koje se krije i zanimljiva povijest na koju možemo i moramo biti ponosni, ali nekako svi zajedno moramo raditi sada za budućnost i perspektivu mladih ljudi koji ovdje sjede. U ovom gradu je vidljiv neprestani napredak jer se radi organizirano, sustavno i s jasnom vizijom – rekao je Mikulić te čestitao gradonačelniku na radu i ostvarenim projektima.

Na kraju sjednice podjeljene su zahvalnice i priznanja pojedincima i grupama za izniman rad i izuzetne rezultate. Tako je zahvalnica Grada Našica dodijeljena Malim humanitarcima Osnovne škole kralja Tomislava Našice, Stanislavu Dudeku iz Martina, Davoru Ergoviću iz Našica, Ivici Ganzbergeru iz Vukojevaca, Mariju Glavatiju iz Markovca Našičkog, Danku Horvatu iz Našica, Darku Koprivčiću iz Vukojevaca, Zdenku Kriška iz Markovca Našičkog, Draženu Makaju iz Martina, Petru Patajcu iz Našica, Igoru Tonkoviću iz Našica, Draganu Zlosi iz Našica i Ivici Zvonariću iz Londžice.

Dan grada Našica foto Siniša Kulešević 1 Custom
foto: S. Kulešević

Nagrada Grada Našica dodijeljena je Snježani Marod iz Velimirovca, Jelki Mifka iz Našica, Športskoj udruzi tjelesnih invalida Našice, Hrvatskom kulturnom društvu “Lisinski” Našice, Nogometnom klubu “Našk” Našice, Robertu Kriblu iz Našica, Slavku Krištofu iz Jelisavca, Milanu Sekuliću iz Markovca Našičkog i Mariju Teskeri iz Našica. Nagradu Grada Našica za životno djelo dobili su Božidar Lolić, dr.med. spec. opće kirurgije iz Našica (posthumno), Josip Gull iz Našica, Milan Knežević iz Velimirovca, Josip Kranic iz Gradca Našičkog i Ivica Silađija iz Vukojevaca.

Dan grada Našica foto Siniša Kulešević 7 Custom
foto: S. Kulešević

U ime nagrađenih, ali i u ime HKD Lisinski okupljenima se obratio i na nagradama zahvalio Hrvoje Šleder, predsjednik HKD Lisinski. Uz mješoviti pjevački zbor HKD Lisinski nastupila je i nagrađivana učenica Lana Prišć na bisernici u pratnji korepetitora i mentora prof. Dejana Koprija.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content