ZLATNA BILANCA ORAHOVAČKOJ TVRTKI RADLOVAC Sabljak: Presretni smo, ovo nam je druga ovakva nagrada

- PROMO -

Financijska agencija (Fina) ekskluzivno je predstavila financijske rezultate poslovanja hrvatskih poduzetnika za 2018. godinu te najuspješnijima dodijelila nagrade pod nazivom Zlatna bilanca.

Među dobitnicima je i jedna tvrtka s područja Virovitičko-podravske županije i to Industrija građevinskog materijala Radlovac iz Orahovice. Radlovac je ovu vrijednu nagradu dobio u kategoriji za najuspješnijeg poduzetnika u 2018. godini u djelatnosti rudarstvo i vađenje, a direktoru Radlovca, Nenadu Sabljaku, nagradu je uručio poznati hrvatski poduzetnik Mate Rimac.

Dodjela nagrada Zlatna bilanca održana je u Zagrebu, u Hotelu Westin, u organizaciji Financijske agencije i pod pokroviteljstvom Vlade RH.

-Riječ je o nagradi koju FINA dodjeljuje svake godine i ista je zasnovana na računalu, znači pregledane su sve one bilance koje mi na kraju godine predamo poreznoj upravi što FINA preuzme i obradi prema svojim kriterijima. Oni koji postižu najbolje rezultate dobiju tu nagradu, dakle ovdje nema predlaganja i nekakvih povjerenstva za nagradu, to odabire računalo. Nama je ovo druga ovakva nagrada, prvu smo dobili 2009. i to za 2008. godinu i evo sada ove godine, dakle za prošlu 2018. godinu i mi smo naravno presretni što smo ju ponovno dobili – kaže direktor Radlovca Nenad Sabljak naglasivši kako je nagrada veća jer tvrtka ne radi s državnim nego isključivo s privatnim tvrtkama te su jedna od rijetkih tvrtki koja u posluje u tržišnim uvjetima kakvi jesu u njihovoj grani.

-Sigurno da niti mi ne dobili ove nagradu da u prošloj godini nije bio evidentan porast građevinske aktivnosti čime je i naš proizvod i više tražen pa odmah naravni i više je prodan, a kad je tako i rezultata mora biti bolji. Bila je jedna zgodna prilika u zagrebu pa sam eto ovu nagradu dobio iz ruku Mate Rimca što je jedna odlična potvrda kako u našoj Hrvatskoj itekako ima i dobrih priča. nastavlja Sabljak direktor tvrtke koja ima tradiciju dugu 112 godina i radi u jednoj specifičnoj djelatnosti u kojoj se, kako je naglasio Sabljak, susreću s raznim dijelovima poslovanja.

Nenad Sabljak s nagradom 2

-Nekad ide odlično, nekad malo stane, ali nema odustajanja. Naša filozofija je oduvijek bila da se razvijamo organski onoliko koliko stvarno možemo, da se ne zadužujemo i da budemo svjesni da svakih par godina dođe nekakva građevinska kriza i da se mora preživjeti i onda kada se malo radi. Cijena je to i dobre organizacije u poslovanju, mi naime, godinama po cijelom svijetu takoreći prepisujemo od boljih od sebe, kupujemo moderniju opremu koja daje što veće iskorištenje sirovine koja je i neobnovljiva i nezamjenjiva. Mnogi ljudi ne znaju da je tehnički kamen prisutan u svim strukturama, jer evo nema niti najbanalnije drvene kućice bez betonskog temelja. Međutim današnje tehnike iskorištenja sirovine i recikliranja materijala daju mogućnost vraćanja natrag već iskorištenog, omogućavaju da se rade puno manji zahvati u prirodi i time što manje narušava stanje naše prirode – nastavlja Sabljak te progovara i nekoliko rečenica o novitetima u proizvodnji tvrtke Radlovac:

-Mi svake godine marljivo pratimo tržište i posebno rad nama sličnih, ali i puno uspješnijih tvrtki posebno u inozemstvu. Tehnologija ide nevjerojatnom brzinom i moramo biti u korak s njom, i moram priznati da je nije problem nabaviti tu tehnologiju, nudi se sa svih strana, ali problem je odabrati ono što najviše odgovara za ovu sirovinu koju mi imamo – kaže Sabljak te naglašava kako Radlovac mora sirovinu iskopati na način da ju što više iskoristi, da ima što manje otpadnog materijala i sve to treba odraditi na što bezbolniji način.

-Posao mora biti odrađen sa što manje prašine, mučenja vode i sličnih neprihvatljivih stvari jer mi djelujemo na području Parka prirode Papuk kao zaštićenom području i moramo raditi prema uvjetima koji su nam propisani – zaključio je Sabljak.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Povezane vijesti

Skip to content