Bespovratne potpore za očuvanje rada tradicijskih obrta u 2019. godini

- PROMO -

Na temelju Sporazuma između Virovitičko-podravske županije i Obrtničke komore VPŽ, objavljen je Javni poziv prema kojem su se tradicijski obrti s područja Virovitičko-podravske županije mogli prijaviti za bespovratne potpore, a koje će im se isplaćivati na osnovi predočene dokumentacije o ulaganju u poslovni prostor, alate i uređaje, repromaterijal i sl.

Ukupno raspoloživa sredstva za 2019. godinu iznose 30.000,00 kn, a na Javni poziv prijavilo se 12 obrta. Povjerenstvo koje čine Bojan Mijok, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove, Zdravko Šarić, član Upravnog odbora Obrtničke komore i Božidar Jeremić, komorski tajnik, na sjednici održanoj 19. srpnja donijelo je odluku kojom se za 11 obrta odobrava dodjela bespovratne potpore kojom će se pomoći očuvati rad tradicijskih obrta u ovoj godini.

To su: obrt za proizvodnju i pletenje trske „BARNAKI“ iz Budakovca, obrt za proizvodnju soda vode „SODA“ iz Slatine, obrt za pružanje staklarskih usluga „STAKLOSERVIS“ iz Virovitice, obrt za krojačke usluge „VD“ iz Virovitice, obrt za tapetarske usluge „IRMA“ iz Slatine, obrt za usluge oštrenja škara i noževa te popravak i izradu ključeva „FURDIĆ“ iz Virovitice, obrt za usluge obrade metala „TOKARSKI OBRT HORNUNG“ iz Orahovice, obrt za stolarske usluge „STOLARIJA HORVAT“ iz Starog Gradaca, obrt za popravak obuće „LEA“ iz Virovitice, obrt za popravak obuće i kožne galanterije „OBUĆARSTVO PETRIŠEVAC“ iz Slatine i obrt za izradu suvenira i ručno oslikavanje svile „ART VITA SILK“ iz Virovitice. (HOK)

Povezane vijesti

Skip to content