DABAR VIRKO ZABAVLJAO MALIŠANE Polaznici slatinskog Dječjeg vrtića “Zeko” na jedan dan postali vatrogasci

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine danas (srijeda) su gostovali u slatinskom Dječjem vrtiću “Zeko”. Tom prigodom, vrtićarce su vatrogasci, predvođeni zapovjednicom Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Metejom Fras Venus i zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepanom Venusom, upoznali s vatrogasnom strukom, pokazali im opremu, način dojave o požaru, upoznali ih sa aparatima za gašenje vatre vodom te im omogućili da sami prave pjenu za gašenje.

Posebno zanimanje i veselje kod djece je izazvao dolazak maskote Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, vatrogasca dabra Virka, koji je mališanima podijelio edukativne poklončiće.

m IMG 9457 Custom

– Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, u suradnji sa svim vatrogasnim postrojbama na području županije, provodi edukacije u svim vrtićima i školama s područja naše županije. Danas je Javna vatrogasna postrojba grada Slatine provela edukaciju sa najmlađim uzrastima Dječjeg vrtića Zeko Slatina. Kroz edukaciju, vatrogasci žele promovirati dobrovoljni vatrogasni rad i približiti najmlađima sve ono čime se vatrogasci bave, a na taj način ujedno vrše i preventivu u sustavu vatrogastva – rekla je zapovjednica Mateja Fras Venus.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”540828″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content