DANI OPĆINE GRADINA Održana svečana sjednica Općinskog vijeća: Plakete dodijeljene tvrtki Agrimex d.o.o i Milenku Milovanoviću

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kraj spomen-obilježja pokraj Župne crkve sv. Ilije Proroka u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje, u restoranu Osnovne škole Gradina u okviru obilježavanja Dana općine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Nakon što je goste pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Gojević koji je istaknuo zadovoljstvo ostvarenog na dobrobit ljudi općine Gradina, načelnik općine Marko Ajček osvrnuo se na projekte koji su u ovoj godini završeni te na one koji su u fazi realizacije, a jedan od njih je i izgradnja Dječjeg vrtića u Gradini.

– Radi se o našem najvećem projektu vrijednom 4,6 milijuna kuna. Radovi su tijeku, jedan dio je završen, a u narednih nekoliko tjedana bit će postavljena konstrukcija. U protekloj godini su realizirani i mnogi planovi, a uglavnom se radi o izgradnji i obnovi mjesnih domova koji su neophodni za odvijanje društvenog života mještana. Postoji još niz projekata od kojih će se jedan dio završiti do kraja ove godine, a dio njih bit će završen tijekom naredne godine – napomenuo je načelnik Općine Gradina Marko Ajček.

Rad Općine Gradina na ovoj je svečanosti pohvalio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

– Općina Gradina je jedan od primjera kako se treba raditi, a najvažnije u svemu tome je zajedništvo jer ostvareni uspjesi u Općini Gradina nisu samo zasluga načelnika Marka Ajčeka nego i svih onih koji su slijedili njegov primjer i doprinijeli da se ova općina od nekad nezamjetljive pretvori u općinu koja prednjači po mnogim segmentima, bilo da se to radi o poljoprivredi, gospodarstvu ili društvenom životu- istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Na svečanoj sjednici nazočio je i župan virovitičko-podravski Igor Andrović zajedno sa svojim zamjenikom Marijom Klementom. Župan Andrović pohvalio je rad Općine Gradina te istaknuo zadovoljstvo što ova općina slijedi svoj plan, ali i pan Virovitičko-podravske županije, s istim ciljem, poboljšanje kvalitete života svih njenih žitelja.

– Držim da je Općina Gradina napravila značajan pomak u realizaciji projekata. Općina Gradina je poznata po vrijednim ljudima i napravili su puno toga te se jasno vidi napredak u društvenom i javnom životu, u komunalnoj infrastrukturi i to su sve projekti koji će zasigurno poboljšati život na području općine. Jedan od važnih projekata je izgradnja Dječjeg vrtića što je izuzetno značajno za pripremu najmlađe dobi za daljnje školovanje. Izuzetno mi je drago što je suradnja Općine i Virovitičko-podravske županije vrlo dobra, a to je i garancija budućeg napretka, kako ove tako i drugih općina, a samim tim i Virovitičko-podravske županije u cjelini – rekao je župan Igor Andrović.

Sve nazočne, među kojima su bili i načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, predsjednici mjesnih odbora s područja općine Gradina te predstavnici gospodarstvenika, udruga i ostali žitelji općine, pozdravio je i saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić.

– Rad i trud svakog pojedinca koji služi narodu da oplemeni ovaj ruralni prostor, da se brine i skrbi oko njega i predlaže ono što je potreba, vrlo je važan. Oni koji su u sferi Vlade RH, Sabora RH, županija i svih drugih državnih tvrtki trebaju učiniti sve kako bi iznašli što više sredstava i mogućnosti da se planirani projekti ostvare. Da bi to bilo moguće potrebna je i suradnja s općinama, a Općina Gradina jedan je od dobrih primjera dobre suradnje čemu u prilog govori značajan napredak koji je iz godine u godinu sve veći – istaknuo je saborski zastupnik Josip Đakić.

Na kraju sjednice, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Gojević, načelnik općine Marko Ajček i župan Igor Andrović uručili su bukete cvijeća djelatnicama Općine Gradina Snježani Juhas i Veselki Rajnović za 25 godina rada. Tom prigodom zaslužnim građanima i tvrtkama dodijeljene su i plakete. Srebrna plaketa dodijeljena je počasnom zapovjedniku Vatrogasne zajednice općine Gradina Milenku Milovanoviću, a zlatnu plaketu dobila je tvrtka “Agrimex d.o.o” iz Detkovca. (www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”539600″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content