FOTO Brojni mještani nazočili otvaranju ovogodišnjeg “Kina pod zvijezdama” u Slatini

Mnoštvo djece, njihovih roditelja, baka i djedova okupilo se jučer (srijeda) ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta Slatina kako bi prisustvovali otvaranju ovogodišnje manifestacije “Kino pod zvijezdama”, koju već nekoliko godina organizira Kino Slatina.

Ovogodišnje “Kino pod zvijezdama” najavili su zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac, a čast otvaranja manifestacije pripala je virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću.

IMG 8332 Custom

Uvodni program ovogodišnje manifestacije bio je bogatiji nego inače, pa su tako djeca mogla uživati u mađioničarskom nastupu mađioničara Jape, Balonko je djeci izrađivao razne oblike od balona, a dobre su vile oslikavale lica i izrađivale “tetovaže” djeci. Sve to vrijeme, neumorna je”pčelica zujala” među novim sjedalicama izrađenim od drvenih paleta na kojima su se udobno smjestili svi oni koji su došli popratiti otvaranje te im dijelila slatkiše i razne poklone.

Ovogodišnja manifestacija “Kino pod zvijezdama” održava se na promijenjenoj lokaciji, ispred zgrade POU Slatina, za razliku od prijašnjih godina kada je to bilo na staroškolskom igralištu iznad crkve sv. Josipa, a što se pokazalo kao pun pogodak organizatora. Osim promijenjene lokacije, novost je nabavka novog digitalnog projektora kao i velikog platna.

Prvi film, nakon službenog otvaranja i programa za najmlađe, koji je sinoć prikazan bio je posljednji dio sage o Osvetnicima (Avengers: Endgame).

IMG 8376 Custom e1562835352600

Također, u sklopu cjelokupnog programa otvaranja ovogodišnje manifestacije “Kino pod zvijezdama” proslavljeno je i 50. godina slatinske radijske djelatnosti od prvog radio prijenosa u Slatini uz prigodnu tortu koja je nestala u trenu.

Sljedeći film na repertoaru “Kina pod zvijezdama” je Mi (Us), trenutno najintrigantnijeg svjetskog redatelja Jordana Peelea, a koji će početi danas (četvrtak) u 21 sat i 30 minuta.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”538999″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content