Igrama hrvatskih branitelja i memorijalnom utrkom nastavljen 23. Memorijal ”Ivica Filković i Perica Sabo”

Jučer (petak) je polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona na posljednja počivališta hrvatskih branitelja Ivice Filkovića i Perice Sabo na kozičkom Mjesnom groblju započeo 23. Memorijal ”Ivca Filković i Perica Sabo”.

Uz članove obitelji kozičkim braniteljima počast su odali bivši suborci, predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica, predstavnici Udruge specijalne policije Omega Bjelovar, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Bojan Plantak te pročelnici Krunoslav Šarabok i Marin Kokorić, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, predsjednici županijske i slatinske HVIDRA-e Mato Bubaš i Ilija Nikolić, predstavnici DVD-a Kozice, kao i predstavnici organizatora Memorijala, odnosno Vijeća mjesnog odbora Kozice i Nogometnog kluba Kozice. Molitvu za poginule Kozičane kao i svetu misu zadušnicu u kozičkoj kapeli sv. Roka predvodio je čačinački župnik vlč. Nedjeljko Androš.

m IMG 8730

Memorijal se nastavio danas (subota) odavanjem počasti hrvatskim vitezovima Ivici i Perici, polaganjem upaljenih lampiona i molitvom kod spomen ploče na Mjesnom domu u Kozicama. Počast su, uz članove obitelji, odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja, predsjednici županijske i slatinske HVIDR-e Mato Bubaš i Ilija Nikolić, pročelnik u Uredu slatinskig gradonačelnika Marin Kokorić, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, predstavnici DVD-a Kozica, te predstavnici Mjesnog odbora Kozice i Nogometnog kluba Kozice.

Istim povodom, obilježavanjem 23. Memorijala u sjećanje na pogibiju dvaju kozičkih vitezova, održane su igre hrvatskih branitelja na kozičkom nogometnom igralištu koje od prošle godine nosi ime ”Ivica Filković i Perica Sabo”. Igre je otvorio predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić uz riječi potpore održavanja ovakvih memorijala te poželjevši sreću natjecateljima riječima ”neka bolji pobijedi”. Nazočnim braniteljima još su se obratili predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, pročelnik u Uredu gradonačelnika Grada Slatine Marin Kokorić i u ime domaćina predsjednik NK Kozice Damir Parc, također im zaželjevši sreću u natjecanju. Hrvatski su se branitelji natjecali u pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu zračnom puškom.

67224646 410262886507447 4522906987129733120 n

REZULTATI

Viseća kuglana pojedinačno:
1. Damir Krklec (ZUiČ HVIDR-a VPŽ)
2. Zdravko Kodrić (TO UHDDR Sladojievci)
3. Franjo Sterle (ZUiČ HVIDR-a VPŽ)

Viseća kuglane ekipno:
1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
2. TO UHDDR Sladojevci
3. TO UHDDR Bakić

Streljaštvo zračnom puškom pojedinačno:
1. Stjepan Krahulec (UHBL PTSP Nova Bukovica)
2. Ilija Nikolić (HVIDR-a Slatina)
3. Filip Podboj (ZUiČ HVIDR-a VPŽ)

Streljaštvo zračnom puškom ekipno:
1. UHBL PTSP Nova Bukovica
2. Udruga HVIDR-a Slatina
3. Zajednica udruga i članova HVIDR-a VPŽ

Pikado pojedinačno:
1. Ivan Grahovac (TO UHDDR Bakić)
2. Ivica Medić (UDVDR Ogranak Slatina)
3. Stjepan Trevizan (HVIDR-a Slatina)

Pikado ekipno:
1. TO UHDDR Bakić
2. UDVDR Ogranak Slatina
3. UVVPDR VPŽ
(natjecanje u pikadu održano je u Caffe baru AR)

Dok su se na nogometnom igralištu ”Ivica Filković i Perica Sabo” održavale igre hrvatskih branitelja, članovi Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” i građani trčali su memorijalnu utrku Slatina-Kozice u sastavu: Pavo Tutenov, Ivan Ica Medved, Mario Kovač (100 istrčana memorijalna utrka), Zlatko Milošević, Mario Krznarić, Doroteja Santi, Ivan Drokan, Predrag Vujić, Bruno Fabijanac i Božidar Smokrović, a na biciklu ih je pratio Miroslav Novaković. Trkači su prije polaska iz Slatine odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja u Parku 136. slatinske brigade, a dolaskom na nogometno igralište u Kozicama hrvatski branitelji su trkače dočekali velikim pljeskom.

Trka 5

Najuspješnijim pojedincima i ekipama odličja su uručili predsjednik županijske HVIDR-e Mato Bubaš, pročelnik u Uredu slatinskog gradonačelnika Marin Kokorić i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, dok su zahvalnice na sudjelovanju ekipama te trkačima koji su istrčali mamorijalnu utrku od Slatine do Kozica, kao i zaslužnima za organizaciju uručili predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić i predsjednik NK Kozice Damir Parc.

Nakon dodjele odličja i zahvalnica za sve sudionike upriličen je ručak. Organizatori i ovogodišnjeg memorijala ”Ivca Filković i Perica Sabo” je Vijeće Mjesnog odbora Kozice i Nogometni klub Kozice.

Memorijal se nastavlja sutra (nedjelja) turnirom u velikom nogometu. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli, M. Feldi i P. Žarković)

[g-gallery gid=”540137″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content