IZVORNE PJESME, PLESOVI I NOŠNJE Kulturno-umjetničko društvo “Podravac” Sopje nastupio na 11. Šaptinovačkim ljetnim večerima

Kulturno-umjetničko društvo Jasen iz Šaptinovaca prošle subote bilo je organizator 11. Šaptinovačkih ljetnih večeri, manifestaciji koja je okupila folklorna društava među kojima se predstavilo i Kulturno-umjetničko društvo Podravac iz Sopja.

KUD Podravac Sopje u prepunom šaptinovačkom Mjesnom domu predstavio se spletom izvornih plesova i pjesama s područja Sopja. U bogatom programu, uz sopjanske folkloraše, nastupili su KUD Veseli šokci Putinovci, KUD Đurđenovac, KUD Luka Ilić Oriovčanin i Zbor župe sv. Josipa Đurđenovac, a program su uveličali Sopjanski tamburaši. Posjetitelji su tako imali priliku uživati u izvornim pjesmama, plesovima i narodnim nošnjama, a na kraju večeri predstavnicima KUD-ova uručene su zahvalnice za sudjelovanje.

– Na poziv KUD-a Jasen iz Šaptinovca, mjesta u općini Đurđenovac, nastupili smo na 11. Šaptinovačkim ljetnim večerima. Bez imalo lažne skromnosti, mogu reći da je naš nastup dobio najveći aplauz prepune dvorane. Ovim putem zahvalio bih se domaćinu na odličnoj organizaciji te virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću na donaciji, civilnim majicama s logom našeg društva – rekao je po povratku predsjednik KUD-a Podravac Sopje Domagoj Androš. (www.icv.hr, adf, Foto: KUD Podravac Sopje)