Ministar financija Zdravko Marić otkrio kada će euro postati naša valuta i kada će spustiti PDV

- PROMO -

Pismo namjere koje je Hrvatska poslala u Bruxelles za uvođenje eura ministar financija Zdravko Marić ocijenio je kao jedan od najvažnijih trenutaka u hrvatskoj povijesti. Za RTL Danas rekao je da je moguće da će euro postati naša valuta početkom 2024. godine.

– Teško je reći koja godina, ali bih rekao da je čak i moguće. Mi smo preuzeli obveze za ispunjavanje nekih mjera. To moramo sami napraviti kako bi se pojačao i gospodarski rast. Ova godina koju spominjete je realistična – poručio je ministar te najavio nižu stopu PDV-a od prvog siječnja 2020.

– Obvezali smo se da ćemo nastaviti smanjivati parafiskalne namete. Jedna od mjera rasterećenja je stopa PDV-a od 1. siječnja 2020. Na dobrom smo tragu da nađemo prostor kako dati novi zamašnjak poslodavcima da daju veće plaće. Koji oblik i koji način, pričekajmo još nekoliko tjedana. Kada sve napravimo, prvo ću prezentirati predsjedniku Vlade, Vladi i parlamentarnoj većini, a onda idemo u javnu objavu – rekao je ministar Marić i naglasio kako je to jedan dio stimulansa.

– Ne možemo mi s poreznim zakonima nekoga primorati, ali to je jedan dio stimulansa – rekao je. (vijesti.rtl.hr)

Povezane vijesti

Skip to content