Na skupštini Svinjogojske udruge VPŽ najavljena izrada projektne dokumentacije za klaonicu

U Mjesnom domu virovitičkog prigradskog naselja Rezovac održana je izvještajna godišnja skupština Svinjogojske udruge Virovitičko-podravske županije.

-Zadovoljna sam s nepunih godinu dana, kako djeluje naša udruga. Međusobno smo razmjenjivali iskustva u radu, odlazili na stručna predavanja i zajednički nastupali na izložbama Viroexpo i Agroexpo – rekla nam je prije početka skupštine predsjednica Mirjana Bilović.

Skupština je u radnom dijelu usvojila izvješće o radu i financijsko izvješće te usvojila plan rada za ovu godinu. U izvješću o radu naglašena je velika potpora lokalne samouprave i tvrtki u radu Udruge. Skup je pozdravio dr. Dubravko Škorput, profesor s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, ujedno i glavni urednik stručnog časopisa Svinjogojstvo – glasila Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske, u čijem pokretanju je aktivnu ulogu imala i Svinjogojska udruga Virovitičko-podravske županije, koji je uzgajivačima uvijek na usluzi svojim savjetima.

IMG 7130 Custom

-Ostvarili smo izuzetnu suradnju sa Svinjogojskom udrugom naše županije. U planu nam je intenziviranje te suradnje. Županija će izraditi projektnu dokumentaciju za klaonicu kapaciteta 50.000 tovljenika, koja će biti izgrađena na prostoru općine Čađavica, kako bi naši uzgajivači svinja mogli plasirati finalne proizvode, čime će postići bolje cijene. Financijski potičemo uzgoj crne slavonske svinje na otvorenom – u svom obraćanju naglasio je Bojan Mijok, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije, koji pozdravio nazočne u ime virovitičko-podravskog župana Igora Androvića.

Nakon radnog dijela skupštine nastavilo se zajedničko druženje uz žustru raspravu, u koju su se aktivno uključili i gosti sa svojim konstruktivnim savjetima.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”538968″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content