Održana početna konferencija projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice”

U petak, 5. srpnja, u Centru za posjetitelje u Orahovici održana je početna konferencija programa „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice” u sklopu poziva Zaželi – Programa zapošljavanja žena. Navedeni program financira je iz Europskog socijalnog fonda, iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dok je posredničko tijelo Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Nositelj projekta je Grad Orahovica, a obvezni partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica koji sudjeluje u identifikaciji ženskih osoba dostupnih za uključivanje u rad i Centar za socijalnu skrb Slatina koji je pomogao pri izradi popisa krajnjih korisnika za potrebe provedbe projekta.

Početna konferencija Zaželi 1

Ukupna vrijednost projekta je 5.188.442,67 kuna, a projekt je 100 posto financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt će se provoditi 30 mjeseci.

– Cilj projekta je olakšati pristup tržištu rada pružanjem mogućnosti edukacije i zapošljavanja u lokalnoj zajednici za 30 ženskih osoba s područja grada Orahovice koje će pružanjem svakodnevne pomoći u kućanstvu tijekom 24 mjeseca povećati kvalitetu života za 153 krajnja korisnika – rekla je voditeljica projekta Marijana Pezić.

Početna konferencija Zaželi 2

Na početnoj konferenciji nakon uvodnog pozdrava voditeljice Pezić, nazočnima se obratila gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin.

– Trideset zaposlenih žena bit će u sklopu projekta u radnom odnosu ukupno 24 mjeseca. U sklopu ovog projekta uz pomoć starima i nemoćnima želimo zaposlenicama pružiti mogućnost obrazovanja kroz program osposobljavanja za gerontodomaćicu, a prva edukacija trebala bi početi već sljedeći tjedan. Projekt će doprinijeti ublažavanju posljedica nezaposlenosti i smanjenju rizika od siromaštva. Isto tako, žene će nakon provedbe projekta dobiti dodatno radno iskustvo, a završetkom programa osposobljavanja postat će konkurentnije na tržištu rada. Pružanjem pomoći i podrške, za krajnje korisnike povećat će se kvaliteta života – rekla je gradonačelnica Petin. (www.icv.hr)

logaciiiii

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content