Općina Sopje domaćin 15. natjecanja orača Virovitičko-podravske županije: 13 orača snage će odmjeriti 27. srpnja u Vaškoj

U općini Sopje, mjestu Vaška 27. srpnja s početkom u 10,00 sati održati će se 15. po redu natjecanje orača Virovitičko-podravske županije.

U organizaciji Udruge orača Virovitičko-podravske županije, Općine Sopje i Ministarstva poljoprivrede te pod pokroviteljstvom županije Virovitičko-podravske ove godine natjecat će se 13 natjecatelja u tradicionalno dvije kategorije ravnjaci i premetnjaci.

Uobičajeni tradicionalni i obvezujući trening održat će se dan uoči natjecanja 26. srpnja na samoj parceli za natjecanje.

Osim interesantne lokacije (ulica Braće Radića – 700 metara desno nakon mosta na Županijskom kanalu) te prezentacije vještina najboljih i najhrabrijih orača Virovitičko-podravske županije, u sklopu istoga biti će održana prezentacija i demonstracija strojeva i opreme koji se najčešće koristi u ratarskoj tehnologiji kada je u pitanju obrada tla.

Kako bi dolazak i boravak na natjecanju bio potpun, za sve posjetitelje biti će osiguran natkriveni smještajni prostoj sa gastro ponudom i osvježenjima, a prije proglašenja za sve prisutne biti će organiziran i besplatan ručak.

Program natjecanja:
– do 8.30, službena prijava natjecatelja
– 8.30-9.30, probno oranje, priprema strojeva
– 9.30, izvlačenje startnih brojeva
– 9.45, postrojavanje traktora
– 10.00, službeno otvorenje natjecanja
– 10.40-13.30, natjecanje u oranju
– 12.00-12.45, prezentacija strojeva i opreme tvrtke AGRO BEMA d.o.o.
– 14.30, proglašenje pobjednika i zajednički ručak

(Ministarstvo poljoprivrede, Općina Sopje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content