Park šumu Jankovac u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo 20.948 posjetitelja, 30 posto više u odnosu na isto razdoblje u 2018.

Vrhunac turističke sezone u Parku prirode Papuk prati i vrhunac izvođenja radova na projektu “Geopriče UNESCO geoparka”. Stoga, iako će o rezultatima projekta i odrazu istoga na turističku sliku Parka biti moguće govoriti tek iduće godine, neke od investicija već u ovom trenutku opravdavaju svoje postojanje.

Park šumu Jankovac u prvih šest mjeseci tekuće godine posjetilo je 20.948 posjetitelja, što je za 30 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Iako su neprocjenjive prirodne ljepote ono što uvijek iznova motivira posjetitelje na odaziv u to bajkovito slavonsko podneblje, značajan obol porastu broja posjetitelja pružila je i rekonstrukcija ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu koja je potpuno asfaltirana, kao i ostatak ceste od Jankovca do granice Virovitičko–podravske i Požeško–slavonske županije. Vrijednost radova je 19.312.466 kuna, koji su realizirani u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko–podravske županije.

Nije Jankovac jedini turistički mamac u ponudi Parka prirode Papuk. Kamp Duboka prvi je moderni kamp u istočnom dijelu Hrvatske smješten u prirodnoj oazi doline potoka Dubočanka. Okruženje kampa pruža brojne rekreativne mogućnosti poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom ili jogginga. Kamp je dobro povezan s glavnim planinarskim i biciklističkim stazama u parku, a ujedno uvršten na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, projekta poticanja kvalitete kampova i edukacije podržanog od strane Ministarstva turizma.

Treća je ovo sezona otkada je kamp otvorio svoja vrata za posjetitelje i već u prvom tromjesečju sezone zabilježio je rast od 30 posto više posjetitelja u odnosu na 2018. godinu. Kamp je već ove godine posjetilo oko 200 turista i ostvarilo 304 noćenja, od toga su 75 posto strani turisti, a 25 posto domaći.

Ono što je kamp odmorište Duboku upisalo u nezaobilaznu destinaciju svih onih željnih aktivnog odmora, uzbuđenja i zabave zasigurno je istoimeni adrenalinski park koji je u svega tri tjedna od otvaranja privukao više od stotinu posjetitelja spremnih okušati svoju spretnost i zapamtiti kamp Duboku kao mjesto stvaranja nezaboravnih uspomena. Podsjećamo, adrenalinski park Duboka dio je projekta “Geo priče UNESCO geoparka”, koji je do sada najveći projektni prijedlog odobren u tom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587 kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a.

Dodamo li na sve spomenuto i mogućnost najma brdskih i električnih bicikala u mjestu Velika i eko točki Jankovac, možemo zaključiti da Park prirode Papuk polako, ali sigurno zaokružuje priču o Papuku kao najpoželjnijoj outdoor destinaciji ne samo kontinentalne Hrvatske, već i šire.

(www.pp-papuk.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content