POČINJE ASFALTIRANJE POSLJEDNJE DIONICE Pogledajte kako napreduju radovi u Ulici Sv. Križa u Milanovcu

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zajedno sa svojim zamjenikom Damirom Marenićem te gradskim pročelnikom Kristijanom Sabom obišao je Ulicu Sv. Križa u Milanovcu gdje se kraju privode radovi na rekonstrukciji.

Projektom je potpuno uređena navedena ulica, a radovi su obuhvatili rekonstrukciju kolnika, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, izvedbu oborinske kanalizacije te rekonstrukciju EKI mreže kojom se spaja naselje Milanovac s naseljem Rezovac.

Rekonstrukcija je bila podijeljena na četiri dionice i sada je još preostalo asfaltiranje posljednje, četvrte dionice koje je izvođač radova, tvrtka Ceste d.d. Bjelovar, najavila za početak sljedećeg tjedna.

Paralelno s rekonstrukcijom Ulice Sv. Križa, Grad Virovitica je, u suradnji s Hrvatskim vodama i tvrtkom Virkom, realizirao još jedan projekt, a to je rješavanje oborinske odvodnje brdskih voda koje za vrijeme iznimnih oborina stvaraju probleme u navedenoj ulici, osobito u istočnom dijelu oko spoja s Ulicom Zlatnog polja. Investicija tvrtke Virkom odnosila se na izgradnju sanitarne i oborinske kanalizacije u II. odvojku.

Projekt rekonstrukcije Ulice Sv. Križa sufinancira se iz Programa ruralnog razvoja u sklopu operacije “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta”, a prijavila ga je Razvojna agencija VTA.

Ovom prilikom gradonačelnik Ivica Kirin najavio je još nekoliko projekata koji očekuju ovo prigradsko naselje, a to su sanacija nerazvrstane ceste u Ulici Sv. Trojstva, energetska obnova Područne škole i Mjesnog doma te novo, moderno igralište. Također, u planu je, zbog iskazanog interesa, i priprema projekta za dječji vrtić.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content