Pogledajte kako napreduju radovi na uređenju perivoja Dvorca Janković u Suhopolju

I dok su radovi na Dvorcu Janković u Suhopolju u ovoj fazi završeni (slijedi još postavljanje 5D kina), u samom parku radi se na uređenju perivoja budućeg Centra za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju. Radove vrijedne 4,9 milijuna kuna provodi tvrtka Vrtni design iz Zagreba, a kada se oni završe, uz prekrasni Dvorac Janković, bit će to prekrasna skladna cjelina, idealno mjesto za buduće posjetitelje. Radove je obišao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Revitalizacijom parka u Suhopolju uz projekt “Centar za posjetitelje – Dvorac Janković”, suhopoljski dvorac Janković, zasjat će punim sjajem u jedan od najljepših slavonskih dvoraca. Suhopolje će u budućnosti, uz prekrasan Dvorac Janković i uređenje Parka postati važna turistička destinacija ovog dijela Hrvatske čime će se u ovom sektoru otvoriti i nova radna mjesta – naglasio je Igor Andrović, virovitičko-podravski župan.

IMG 4468 Custom
foto: K. Toplak

Uređenje perivoja Dvorca Janković dio je projekta Tourism 4 All, koji je prijavljen u sklopu Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. INTERREG V-A. Ovaj projekt za cilj ima osigurati očuvanje, revitalizaciju, dobro upravljanje i promicanje prirodnih i kulturnih znamenitosti u prekograničnoj regiji odnosno, na području Virovitičko-podravske i Somogy županije. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partneri su Mađarske šume Šumarija Kapošvar te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Projekt je napisala VIDRA.

IMG 44771 Custom
foto: K. Toplak

Park u Suhopolju tako će dobiti nove staze, šetnica, klupe, posadit će se nova drveća, nove sadnice… Dvorac Janković i Park Suhopolje dobit će približnu sliku kao što je ona bila u vrijeme grofa Jankovića…

(www.vpz.hr)

IMG 4485 Custom
foto: K. Toplak
- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content