POMOĆ KUĆNOM BUDŽETU Roditelji: “Nije to mali iznos, riječ je o trećini plaće”

Zbog financiranja nabave radnih materijala svim učenicima u virovitičkim osnovnim školama, Grad Virovitica će uvelike novčano olakšati početak nove školske godine roditeljima, a pogotovo onima s više školaraca u kućanstvu. Tako su za đake koji pohađaju niže razrede osnovne škole (1. – 4.) osigurani paketi pomoći koju bi roditelji, za udžbenike i radne materijale, platili oko 600 kuna, a za učenike viših razreda (5. – 8.) u vrijednosti od 1200 pa sve do 1600 kuna po učeniku.

– Jako mi je drago. Nije to mali iznos, riječ je o trećini plaće, ako govorimo samo za jednoga školarca, a ja ih imam troje. Time što će Grad osigurati knjige ostat će dovoljno novaca za kupnju nove torbe te za materijale koji su potrebni za početak školske godine poput bilježnica, olovaka, mape za likovnu kulturu te prijeko potrebnih novih tenisica – rekla nam je mama Silvija K.

Istog je mišljenja i Ana R., majka dvaju školaraca.

– Novac koji smo uštedjeli za novu školsku godinu sada možemo utrošiti na bolju odjeću i obuću te sačuvati još malo sa strane, za druge potrebe tijekom školske godine. Bez ove pomoći rujan bi značio ‘zube na klin’, odnosno bilo bi nam puno teže. Starije dijete torbu će prepusti mlađem, njegov ruksak se već raspao pa ćemo mu kupiti novi. S time što ćemo dobiti knjige uštedjet ćemo oko 2000 kuna – zadovoljno je rekla mama Ana R. dodavši kako je život s dva školarca i dvoje djece vrtićke dobi financijski zahtjevan pa uglavnom kupuju na sniženjima.

Ako ste u potrazi za novom školskom torbom za vašeg školarca, trebat ćete izdvojiti između 240 kuna pa sve do vrtoglavih 690 kuna. U ponudi su razne, od standardnih naprtnjača pa sve do onih anatomskih, čija je svrha što manje opterećenje tijela. Među đacima nižih razreda popularne su i torbe na kotačiće, koje im omogućavaju lakše kretanje i hodanje s prepunom torbom.

(www.icv.hr, ea, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content