ROKOVI SUPER JUNACI Na području Virovitičko-podravske županije borit će se protiv pretilosti za što su od Ministarstva zdravstva dobili 500.000 kuna

Na području Virovitičko-podravske županije ima 10 posto pretile ili djece s prekomjernom težinom. To su u Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije utvrdili prilikom pregleda djece za upis u prve razrede osnovnih škola. Prema riječima ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sveto Rok, Miroslava Venusa, Virovitičko-podravska županija ne odskače od ostalih, već je „dio hrvatskog prosjeka“. No, kako je problem pretilosti u društvu značajan, Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, prijavio je projekt „Rokovi super junaci protiv pretilosti“, za što su od Ministarstva zdravstva dobili bespovratnih 500.000 kuna u stopostotno odobrenom iznosu.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, uz Antu Lončara ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Majdu Burić, državnu tajnicu u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, uručili su ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije Miroslavu Venusu ugovor za navedeni projekt.

– Ovim projektom, obuhvatit ćemo mlade, školsku djecu, ali i ostalo stanovništvo naše županije. Cilj je kroz preventivne akcije, educirati kako se pravilno i zdravo hraniti. Nabavit ćemo opremu za zdravstvenu ekologiju, bit će tu dani otvorenih vrata, besplatno će se analizirati voda za piće, imat ćemo kamp za pretilu djecu u Dravskoj priči. Početak projekta je na početku školske godine – kazao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Svet Rok VPŽ Miroslav Venus. (vpz.hr, Foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”540742″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content