Šestom smotrom folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati” zatvoreni Dani općine Čađavica

Šestom smotrom folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”, koja je održana jučer (nedjelja) u čađavačkom Mjesnom domu, zatvoreni su Dani općine Čađavica i proslava blagdana sv. Petra, zaštitnika općine.

Okupljanje sudionika 6. smotre folklora započelo u dvorištu OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, da bi se potom KUD-ovi kratko predstavili ispred zgrade Općine, prvo svaki za sebe, a zatim velikim kolom.

IMG 7948 Custom

Sve nazočne u prepunom Mjesnom domu pozdravio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, a smotru je otvorio zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak. Program, na kojemu su nastupila kulturno-umjetnička društva Podravina Čađavica, Dukat Vladislavci, Virovitica, Udruga žena Josipovo, Čačinci, Zagorci Beljevina i Podravac Sopje, predstavila je predsjednica KUD-a Podravina Valentina Predrevac, poslije čeka su uslijedili nastupi. Između nastupa KUD-ova, čađavačka pjesnikinja Marija Kenjerić pročitala je nekoliko svojih pjesama.

Smotra je završila podjelom zahvalnica predstavnicima KUD-ova.

IMG 8062 Custom

Trud domaćina, KUD-a Podravina Čađavica, prepoznala je i Virovitičko-podravska županija, te Odlukom o dobitnicima javnih priznanja Virovitičko-podravske županije, koju je donio Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, KUD-u Podravina Čađavica biti će dodijeljena Povelja zahvalnosti povodom obilježavanja Dana županije u rujnu.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”537574″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content