ŠKOLE ZA 21. STOLJEĆE Gradonačelnik Kirin obišao novi COOR i trodijelnu sportsku dvoranu

Radovi na izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te trodijelne sportske dvorane ne staju kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine i preseljenje u nove prostore.

Ove dvije građevine iz dan u dan poprimaju svoje konačne „obrise“, a radove je danas obišao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin sa svojim zamjenikom Damirom Marenićem te pročelnikom Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijanom Sabom.

IMG 9029

Što se tiče građevinskog dijela, prostorije u samom Centru su gotovo završene, a trodijelna dvorana, koja će biti primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za razne sportske manifestacije i priredbe, sada je već u potpunosti natkrivena.

Ovim projektom osigurat će se adekvatan prostor za školovanje djece s teškoćama u razvoju, a spremni su i novi programi – od jeseni će Centar pohađati i djeca vrtićke dobi te srednjoškolci. Ovo je jedan od najvećih projekata Grada Virovitice, vrijedan je 78 milijuna kuna, a sufinanciraju ga Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

IMG 9015

– Energetski smo obnovili i izgradili sve matične i područne škole te samo u školskoj godini 2018./2019. uložili u obnovu škola i vrtića gotovo 20 milijuna kuna. Izgradnjom novog Centra i trodijelne sportske dvorane te energetskom obnovom Područne škole u Milanovcu, preostaje nam još Područna škola u Čemernici te možemo reći da je Grad u potpunosti u građevinskom smislu riješio škole kojima je osnivač i da imamo škole za 21. stoljeće – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr, foto: M. Bašić)

IMG 9011

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content