SREBRNI JUBILEJ 25 godina misništva orahovačkog župnika vlč. Željka Strnaka

- PROMO -

Orahovački župnik vlč. Željko Strnak proslavilo je srebrni jubilej, 25 godina misništva. Željko Strnak svoju je mladu misu služio 10. srpnja 1994. godine u rodnom Vetovu, a potom je služio kao kapelan u Zaprešiću i Požegi. Zatim je postao župnik u Voćinu, potom u Gaju i Antunovcu da bi 2011. došao u Orahovicu.

Svečanoj Svetoj Misi nazočili su i msgr. Ivan Štrbenac, orahovački župnik u miru, vlč. Tomo Mrnjec, također u mirovini i vlč. Perica Matanović, župnik u župi bl. Alojzija Stepinca u Novskoj koji je ujedno i generacija orahovačkog župnika. Na početku Mise, pozdravnu čestitku župniku Strnaku uputio je voditelj zbora mladih Borna Katić, a potom je vjeroučitelj Ivan Andelfinger župniku predao svečanu svijeću dok je Marija Šramek uručila buket cvijeća.

1707vlčstrnak 2

Nakon misnih čitanja i Evanđelja koje je prenio msgr. Ivan Štrbenac, uslijedila je propovijed vlč. Perice Matanovića koji je između ostalog naglasio važnost misničkog gesla župnika Strnaka, “A meni je milina biti u Božjoj blizini; imati sklonište svoje u Gospodinu.” (Ps 73,28).

– Danas je sveti dan za sve nas ovdje okupljene, a posebno za velečasnog Željka koji nas je pred Bogom okupio pred oltarom da svi zajedno Bogu kažemo jedno veliko hvala za našeg Željka koji je osjetio u svom srcu Božji poziv da postane svećenik. Lijepo je sjetiti se što znači biti svećenik upravo na ovakvu obljetnicu. U kući Oca našeg nebeskog ima mnogo stanova, ljudi su skloni tražiti sreću svugdje, a mogu je pronaći samo u Bogu kao što je to vlč. Željko pronašao – rekao je između ostalog vlč. Matanović.

1707vlčstrnak 1

Misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uveličala su čak tri crkvena zbora Zbor mladih i Mješoviti zbor orahovačke župe te crkveni zbor mladih iz Zdenaca pod vodstvom vjeroučiteljice Klaudije Nekić. Na kraju misnog slavlja prigodnu čestitku sročenu u pjesmi “Naš svećenik” uputila je župljanka Marina Marinović, a darove u ime cijele župske zajednice slavljeniku su predali Vjekoslav Abičić, član Pastoralnog vijeća orahovačke župe, Marijanka Cigler, članica Mješovitog zbora, slikar Franjo Molnar te Klaudija Nekić i Mirjana Knežević u ime vjernika iz Zdenaca.

Vlč. Željko Strnak zahvalio jeod srca svima na velikoj potpori te se prisjetio svog ređenja koje će mu, kako je naglasio, vječno ostati u sjećanju.

– Taj sveti događaj za mene u Zagrebačkoj katedrali, gdje je misno slavlje predvodio tadašnji zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić, meni će ostati vječno u pamćenju. Svaki detalj svećeničkog poziva za mene je poseban, moram se danas zahvaliti svim svojim vjernicima koji su me pratili, a evo ovdje u Orahovici sam upoznao prekrasne ljude i presretan sam što im mogu služiti – zaključio je Strnak. (www.icv.hr, vg)

1707vlčstrnak2

Povezane vijesti

Skip to content