SREBRNI JUBILEJ 25 godina misništva orahovačkog župnika vlč. Željka Strnaka

Orahovački župnik vlč. Željko Strnak proslavilo je srebrni jubilej, 25 godina misništva. Željko Strnak svoju je mladu misu služio 10. srpnja 1994. godine u rodnom Vetovu, a potom je služio kao kapelan u Zaprešiću i Požegi. Zatim je postao župnik u Voćinu, potom u Gaju i Antunovcu da bi 2011. došao u Orahovicu.

Svečanoj Svetoj Misi nazočili su i msgr. Ivan Štrbenac, orahovački župnik u miru, vlč. Tomo Mrnjec, također u mirovini i vlč. Perica Matanović, župnik u župi bl. Alojzija Stepinca u Novskoj koji je ujedno i generacija orahovačkog župnika. Na početku Mise, pozdravnu čestitku župniku Strnaku uputio je voditelj zbora mladih Borna Katić, a potom je vjeroučitelj Ivan Andelfinger župniku predao svečanu svijeću dok je Marija Šramek uručila buket cvijeća.

1707vlčstrnak 2

Nakon misnih čitanja i Evanđelja koje je prenio msgr. Ivan Štrbenac, uslijedila je propovijed vlč. Perice Matanovića koji je između ostalog naglasio važnost misničkog gesla župnika Strnaka, “A meni je milina biti u Božjoj blizini; imati sklonište svoje u Gospodinu.” (Ps 73,28).

– Danas je sveti dan za sve nas ovdje okupljene, a posebno za velečasnog Željka koji nas je pred Bogom okupio pred oltarom da svi zajedno Bogu kažemo jedno veliko hvala za našeg Željka koji je osjetio u svom srcu Božji poziv da postane svećenik. Lijepo je sjetiti se što znači biti svećenik upravo na ovakvu obljetnicu. U kući Oca našeg nebeskog ima mnogo stanova, ljudi su skloni tražiti sreću svugdje, a mogu je pronaći samo u Bogu kao što je to vlč. Željko pronašao – rekao je između ostalog vlč. Matanović.

1707vlčstrnak 1

Misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uveličala su čak tri crkvena zbora Zbor mladih i Mješoviti zbor orahovačke župe te crkveni zbor mladih iz Zdenaca pod vodstvom vjeroučiteljice Klaudije Nekić. Na kraju misnog slavlja prigodnu čestitku sročenu u pjesmi “Naš svećenik” uputila je župljanka Marina Marinović, a darove u ime cijele župske zajednice slavljeniku su predali Vjekoslav Abičić, član Pastoralnog vijeća orahovačke župe, Marijanka Cigler, članica Mješovitog zbora, slikar Franjo Molnar te Klaudija Nekić i Mirjana Knežević u ime vjernika iz Zdenaca.

Vlč. Željko Strnak zahvalio jeod srca svima na velikoj potpori te se prisjetio svog ređenja koje će mu, kako je naglasio, vječno ostati u sjećanju.

– Taj sveti događaj za mene u Zagrebačkoj katedrali, gdje je misno slavlje predvodio tadašnji zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić, meni će ostati vječno u pamćenju. Svaki detalj svećeničkog poziva za mene je poseban, moram se danas zahvaliti svim svojim vjernicima koji su me pratili, a evo ovdje u Orahovici sam upoznao prekrasne ljude i presretan sam što im mogu služiti – zaključio je Strnak. (www.icv.hr, vg)

1707vlčstrnak2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content