SVIRKA U PALAČI U subotu od 21 sat nastupaju LES, ZMaJ i Mangroove

Turistička zajednica grada Virovitice, Klub mladih Virovitica, Savjet mladih Grada Virovitice i Virovitička kulturna alternativa – VIKA, pozivaju vas i ovu subotu, 27. srpnja, u dvorište Palače Pejačević, na odlične rock koncerte pod zvijezdama. Predstavljamo bendove:

lesPod nazivom LES krije se autorski (post/alter/pop) rock izvođač i band formiran 2015. godine. Članovi benda su glazbenici s dugogodišnjim iskustvom djelovanja u raznim bandovima, projektima i glazbenim žanrovima. LES stvara filmsku i kazališnu glazbu, a trenutno snimaju album pod nazivom „BRONCA“. Bend čine: Tvrtko Hopek Les – lead vokal, gitara, Marko Dragičević – gitara, Luka Iverac – viola, keyboards, back vocal, Mario Radan – bass, back vocal, Leo Anđelković – bubanj i Vedran Gorjup – klavijature.

mangrooveMangroove su Željka Veverec i Toni Starešinić, kreativni tandem koji se sa trećim albumom „Sami“ objavljenim krajem 2015. potvrdio na sceni kao jedan od najkvalitetnjih pop sastava. Glazbenu kvalitetu Mangroovea još su u njegovim ranim počecima prepoznali i HGU i Društvo Hrvatskih Skladatelja dodijelivši mu 2006. godine prvu nagradu na glazbenom Talent festivalu. Sa producentom Samirom Kadribašićem (Jinx, Headoneast) snimili su dva albuma, prvijenac „Svijet za nas“ (2009.) i njegov nastavak „Put na mjesec“(2012.) koji im je osim odličnih kritika osigurao i prvu Porinovsku nominaciju za najbolji album klupske glazbe. Isti uspjeh ponovio je i treći album „Sami“ kojeg su snimili u suradnji sa poznatim producentom Zvonimirom Dusperom (Mayales, Cubismo, Eddy & Dus). Album je iznjedrio i hit pjesmu „Pokušaj“ s kojom su na scenu vratili legendarnog Dadu Topića. 2018. godine za Aquarius records objavili su četvrti album Srce koji je donio hitove Sanjala sam ljubav, Laka sam i Nada. Album su glazbeni novinari nominirali za Rock Off pop izvođača godine, a pjesmu Laka sam za Rock Off pjesmu godine. Album je također nominiram za Porin za najbolji album klupske glazbe. Željka i Toni su kroz svoju glazbu uspjeli ostvariti suradnje sa nekim od najboljih domaćih glazbenika pa su tako svoj trag u njihovim pjesmama ostavili i Tedi Spalato, Igor Geržina, Nikola Marjanović, Viktor Lipić, Janko Novoselić, Zvonimir Šestak, Goran Delač, Mario Penton Hernandez, Andrej Jakuš i mnogi drugi. Napisali su i hit pjesmu Tebi putujem koji izvode Chui i Josipa Lisac. Danas Željka i Toni sa Mangrooveom plove domaćom glazbenom scenom već desetak godina, s Mangrooveom su napisali prve pjesme, s Mangrooveom su odsvirali prve koncerte. Mangroove ih je odveo na glazbeno putovanje kroz soul, jazz, funk, pop, elektroniku, putovanje koje i danas traje i tko zna gdje će ih odvesti. Sastav: Željka Veverec: vokal & theremini moog synthesizer, Toni Starešinić: klavijature, Leo Beslać: klavijature, flauta, bas gitara, Silvio Bočić: bubnjevi.

zmajZMaJ je instrumentalni electronica/rock sastav iz Virovitice. Početkom 2017. godine bend je održao ‘Izložbu zvuka’ u Gradskom muzeju Virovitica. Dio izložbe bilo je i istraživanje elektronske klupske glazbe što je radikalno promijenilo zvuk benda. Kao rezultat toga nastale su glazbene minijature koje se protežu kroz različite elektronske žanrove proširujući ideju rock benda na jedinstven način. Izbor tih kompozicija izdaju kroz niz EP-eva pod imenom: ‘Zwei’. Četvrti i peti EP izlaze ovo ljeto. Prošlo ljeto ZMaJ je svirao na jednom od najvećih festivala u hrvatskoj – INmusicu, te na Velvet festivalu na Krku. U rujnu je u planu mala turneja po Srbiji zajedno sa virovitičkim bendom SpottyMug. Ovo im je treći nastup u programu Svirke u Palači. (tz-virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content